Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πεκλάρης

Σε ηλικία 81 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πεκλάρης.

Ήταν ένα από τα ιστορικά μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), που σφράγισε με την επαγγελματική διαδρομή του τη δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη.

"Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας στερείται έναν από τους εμβληματικούς εκπροσώπους του, και μια νεότερη, αλλά όχι πια νέα, γενιά συναδέλφων χάνει ένα ιστορικό και φωτεινό σημείο αναφοράς στο επαγγελματικό παρελθόν της",  τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο Αντώνης Πεκλάρης γεννήθηκε το 1937 στην Άνω Βροντού Σερρών, άρχισε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από τις εφημερίδες "Δράσις" και "Ελεύθερος Λαός", ενώ από το 1963 έως το 1992 εργάστηκε στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη". Από το 1983 διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας και "κατά κοινή ομολογία υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια η 'αθόρυβη ψυχή' της, διαμορφώνοντας, από κάθε θέση που κλήθηκε να την υπηρετήσει την ταυτότητα ενός φύλλου που κυριάρχησε στην Ενημέρωση και χαρακτήρισε την εποχή του". Εργάστηκε επίσης ως ανταποκριτής στην εφημερίδα "Ομάδα", καθώς και στις εφημερίδες "Τα Νέα" και "Το Βήμα".

"Το ήθος και η εργατικότητά του, η ευρύτητα της αντίληψής του και η ακεραιότητά του ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτυπώθηκαν στα δημοσιογραφικά δημιουργήματά του, από τις αθλητικές ανταποκρίσεις ως τα πρωτοσέλιδα και την πολιτική αρθρογραφία σε ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Τα ίδια χαρακτήριζαν και τη σχέση του με τους συναδέλφους, όπως και τη συνδικαλιστική δράση του" υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η κηδεία του Αντώνη Πεκλάρη θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Άνω Τούμπας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top