Γιατί εξαφανίστηκαν τα παιχνιδιάρικα GIF από Instagram και Snapchat;

Η δυσαρέσκεια των #socialmedialovers ήταν μεγάλη

Γιατί εξαφανίστηκαν τα GIF από Instagram και Snapchat;

Ένα μίνι "εγκεφαλικό επεισόδιο" έπαθαν οι χρήστες του διαδικτύου -και κυρίως όσοι είναι παθιασμένοι με τα social media-, όταν πήγαν να ανεβάσουν Story στο Instagram και συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν "gif-άκι"! To ίδιο συνέβη και με όσους έχουν λογαριασμό στο Snapchat.

Η δυσαρέσκεια των #socialmedialovers ήταν μεγάλη, καθώς η δυνατότητα χρήσης των GIF έκανε τα Stories πιο διαδρατικά και παιχνιδιάρικα.

Ποιος όμως είναι ο λόγος που τα GIF εξαφανίστηκαν "εν μια νυκτί", πριν λίγες ημέρες;

Οι δύο social media παλτφόρμες τα απέσυραν αφού ένα εξαιρετικά ρατσιστικό gif εμφανίστηκε στη "βιβλιοθήκη" με τα gif.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, το Instagram και το Snapchat απέσυραν προσωρινά το προσβλητικό sticker από τα Gif του Giphy, το οποίο έδειχνε μία εξαιρετικά ρατσιστική φράση κατά των μαύρων ανθρώπων. Όταν οι χρήστες το πρόσεξαν, άρχισαν να βγάζουν screenshots και να κάνουν tag το Instagram.

Ένας εκπρόσωπος του Snapchat είπε στο TechCrunch πως το Snapchat λυπάται πολύ για το προσβλητικό λάθος. "Τη στιγμή που το μάθαμε, αποσύραμε το GIF και απενεργοποιήσαμε το Giphy μέχρι να βεβαιωθούμε πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο... όσο περιμένουμε από την ομάδα του Giphy να το κοιτάξει." 

Η Giphy έκανε επίσης μία δήλωση στο TechCrunch, απολογούμενη που επέτρεψε στο gif να εμφανιστεί στην υπηρεσία τους: "Ένας χρήστης ανακάλυψε ένα προσβλητικό GIF sticker στη βιβλιοθήκη μας και εμείς αμέσως το αποσύραμε σύμφωνα με τους κανόνες περιεχομένου μας."

"Λαμβάνουμε πλήρη ευθύνη για τα πρόσφατα αυτά και ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη σε οποιον προσβλήθηκε".

 

Επιμέλεια: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top