Η ταινία «Τιτανικός» έρχεται απόψε στο Star!

Συντονιστείτε στις 22.30

Η αισθηματική ταινία «Τιτανικός» θα προβληθεί απόψε στις 22.30 μέσα από την συχνότητα του Star!

Η υπόθεση:

Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912…


84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της.

 

Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση…

Στις 4 Απριλίου 2012 η ταινία επανακυκλοφόρησε σε μορφή 3D για την επέτειο 100 χρόνων από τη βύθιση του πλοίου. Η επανακυκλοφορία της ταινίας απέφερε 343,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ανεβάζοντας τις συνολικές εισπράξεις στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και έγινε η δεύτερη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις πίσω πάντα από το «Avatar». Το Star θα προβάλλει τη συγκεκριμένη έκδοση της ταινίας.


Ο Τζέιμς Κάμερον υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο. Αν και οι κεντρικοί ήρωες είναι προϊόν φαντασίας, αρκετοί  χαρακτήρες βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα, που ταξίδεψαν με τον «αβύθιστο «Τιτανικό».


Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε αρχικά αρνηθεί τον ρόλο του Τζακ  αλλά ο Τζέιμς Κάμερον πίστευε πολύ στις  υποκριτικές του ικανότητες και βέβαια δικαιώθηκε αφού μέσα σε μια νύχτα, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έγινε σούπερ σταρ και η πορεία του ήταν μόνο ανοδική και με μεγάλες ερμηνείες, με αποκορύφωμα τη βράβευση του με Όσκαρ του 2016 για την ταινία «Επιστροφή», μετά από 4 υποψηφιότητες. Για την επιτυχία της ταινίας «Τιτανικός», ο ίδιος έχει δηλώσει : «Ποτέ δεν θα φτάσω ξανά σε τέτοιο ύψος δημοτικότητας και δεν περιμένω να γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε θα προσπαθήσω να το καταφέρω».

Αντίθετα με τον συμπρωταγωνιστή της, η Κέιτ Γουίνσλετ ήθελε πολύ να παίξει τη Ρόουζ και διεκδίκησε τον ρόλο. Μάλιστα, όταν πληροφορήθηκε για το κάστινγκ, έστελνε καθημερινά γράμματα στον Κάμερον λέγοντας του ότι εκείνη ήταν η πρωταγωνίστρια, που έψαχνε. Και στο τέλος τον έπεισε.  Η Γουίνλετ έγινε επίσης παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της Ρόουζ και το 2008 κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για την ταινία «Σφραγισμένα Χείλη».
Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε το 1995, όταν ο Κάμερον τράβηξε κάποια πλάνα από τον πραγματικό Τιτανικό. Έτσι ξεκίνησε η ανακατασκευή του πλοίου και με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναδημιούργησαν το βύθισμα.  Μέχρι τότε ήταν η πιο ακριβή παραγωγή, που έγινε ποτέ, με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια δολάρια.

Τα γυρίσματα διήρκησαν 160 μέρες. Ήταν δύσκολα και πολλές σκηνές ήταν τόσο απαιτητικές, που ακόμα και οι έμπειροι κασκαντέρ δυσκολεύτηκαν να τα βγάλουν πέρα, ενώ τρεις από αυτούς έσπασαν κόκαλά τους. Και η Κέιτ Γουίνσλετ επίσης έσπασε ένα κόκαλο στον αγκώνα της ενώ μετά τα γυρίσματα μέσα στο νερό έπαθε πνευμονία.  

Η ταινία υπήρξε η μεγαλύτερη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του κινηματογράφου με συνολικές εισπράξεις 1,8 δισεκατομμύριο δολάρια.  «Κράτησε» την πρωτιά  για 12 χρόνια, μέχρι την επόμενη ταινία του ίδιο δημιουργού, του Τζέιμς Κάμερον, το «Avatar».


Ο «Τιτανικός» προτάθηκε για 14 Όσκαρ και κέρδισε τελικά 11, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ, που κατείχε από το 1959 η επική ταινία «Μπεν Χουρ». Ανάμεσα στα οποία 11 Όσκαρ, που κατέκτησε η ταινία είναι αυτά της «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» και «Καλύτερου Τραγουδιού».


Αν και ο Τζέιμς Κάμερον αρχικά δεν ήθελε κάποιο τραγούδι για την ταινία, οι συνθέτες Τζέιμς Χόρνερ και Γουίλ Τζένιγκς ηχογράφησαν κρυφά το τραγούδι «My heart will go on» με ερμηνεύτρια τη Σελίν Ντιόν. Όταν το παρουσίασαν στον Κάμερον και το άκουσε δεν είχε παρά να συμφωνήσει μαζί τους. Το άλμπουμ «My Heart will goon: Titanic theme song» κυκλοφόρησε με δεκαπέντε τραγούδια και έγινε το πιο εμπορικό soundtrack όλων των εποχών, ενώ το τραγούδι «My heart will go on» ήταν το πρώτο τραγούδι, που κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ χωρίς να προέρχεται από ταινία μιούζικαλ.

 

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βίκτορ Γκάρμπερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Γκλόρια Στιούαρτ, Μπίλι Ζέιν, Μπιλ Πάξτον
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον
 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top