Μία... αίτηση μακριά από το Survivor: Δηλώσαμε συμμετοχή - Μάθετε όσα ζήσαμε!

Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε, έτσι δεν λένε;

Survivor: Δηλώσαμε συμμετοχή - Μάθετε όσα ζήσαμε!

Η πρώτη «φουρνιά» έχει ήδη πατήσει το πόδι της στον Άγιο Δομίνικο. Λογικά, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν επιβιβαστεί σε κάποιο αεροπλάνο προς τον ίδιο εξωτικό προορισμό και οι υπόλοιποι παίκτες. Και κάπως έτσι, οι 24 νέοι «Ντάνοι», «Βασάλοι», «μάνατζερ ράγκμπι», «Σπαλιάρες», «Ευρυδίκες» κοκ. είναι έτοιμοι να μας συστηθούν κι επίσημα στις 21 Ιανουαρίου.

Ίσως η διαδικασία επιλογής των «Διασήμων» να είναι ξεχωριστή. Λογικά, θα έλεγε κανείς - μαζί με αυτούς κι εγώ - παίζουν πιο πολύ ρόλο η δημοφιλία στο ευρύ κοινό, ίσως το πόσους followers έχουν – «κομβικό» στοιχείο τη σήμερον ημέρα - φυσικά το οικονομικό deal, άντε εντάξει κι η σωματική διάπλαση.

Αν, όμως, έχεις αποφασίσει να πάρεις μέρος κι εσύ στο Survivor, εσύ που δεν προέρχεσαι από τον «λαμπερό κι αστραφτερό χώρο της showbiz», όπως συνηθίζουμε να διαβάζουμε στις glossy σελίδες των περιοδικών, και τα κριτήρια είναι λίγο – έως πολύ – διαφορετικά, τότε πώς γίνεται το… παιχνίδι;

Με το βίντεο που παρακινεί το κοινό να μπει στη σελίδα του «απόλυτου» reality επιβίωσης για να δηλώσει συμμετοχή και με τα νούμερα συμμετοχών να έχουν «ξεφύγει», όπως έβγαιναν κι έλεγαν κάθε τρεις και λίγο οι διάφορες εκπομπές, ε δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος... μπήκα κι εγώ στον πειρασμό.

Μάλιστα, προς έκπληξή μου, όχι μόνο «πέτυχε» το πείραμα, αλλά κι ο ασθενής… επιβίωσε! Τι εννοώ; Ναι, το τηλέφωνό μου χτύπησε, υπήρξε ανταπόκριση από τους παραγωγούς! Και κάπως έτσι, βρέθηκα και στο χώρο όπου γίνονται τα casting. 

Βάλε καφέ στην κούπα σου και κάτσε αναπαυτικά: θα στα πω και θα στα δείξω όλα!

Ατελείωτη μου φάνηκε η φόρμα όταν την άνοιξα. Εν τέλει, πάνω από 3-4 λεπτά δεν πρέπει να μου πήρε να την συμπληρώσω. Τα πρώτα «ζητούμενα» ήταν εύκολα, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτό (τα προσωπικά στοιχεία τα… μουτζούρωσα για ευνόητους λόγους. Με καταλαβαίνεις, πιστεύω).

Ακολουθούν και οι υπόλοιπες, στις παραθέτω μία προς μία. Και να τονίσω: «Το παρόν ΔΕΝ αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα… προσόντα και τα περιστατικά ΔΕΝ είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα μόνο συμπτωματική δεν είναι και φυσικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Έτσι, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα από την αρχή! (εντάξει παρακάτω θα σου αποκαλύψω ένα μικρό ψεματάκι που έγραψα, αλλά με έτρωγε! Κι ως γνωστόν «αμαρτία εξομολογούμενη, ουκ έστι αμαρτία»)

 

Ναι, όπως κατάλαβες, εκεί που λέω ότι έκανα skydiving, ε δεν το έκανα, ούτε χάλασε το κορδόνι. Αλλά δεν πτοήθηκα, πήρα το ρίσκο μου. Και κρίνοντας από το αποτέλεσμα, δεν πτοήθηκαν κι εκείνοι.

Όλο αυτό… κατέληξε στο τηλέφωνό μου, που χτύπησε μετά από το πολύ 48 ώρες (!!!!). Μέσα σε 1 λεπτό το πολύ, μου ζήτησαν την επόμενη ημέρα - από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ - να πάω στη Λεωφόρο Βείκου, αριθμός 142, εκεί όπου γίνεται το casting. 

Και πήγα εννοείται!

Όσο για το τι αντίκρυσα; Έναν τεράστιο χώρο, όπου περίμεναν όλοι όσοι είχαν αποφασίσει να δώσουν (καλή ώρα!) το «παρών». Ανά τετράδες έμπαιναν σε μία από τις δύο αίθουσες που υπήρχαν. Στην αναμονή ήμασταν μόλις 10 άτομα, ενώ περίμενα να δω ουρές, αλλά ίσως έτυχα σε «κακή» μέρα ή ώρα – άλλωστε δεν έγινε όλη η διαδικασία σε μια μέρα.

Η σειρά μου έφτασε, μου ζήτησαν να βγάλω το μπουφάν και να αφήσω έξω από την αίθουσα το κινητό μου. Μαζί με τρεις άντρες συν-υποψήφιους κάθισα τότε απέναντι από τρεις επιτηρητές.

Έχοντας μπροστά μου μια κάμερα, που έγραφε καθ’ όλη τη διάρκεια της «συνέντευξης», κι ένα μικρόφωνο, κλήθηκα να απαντήσω στις εξής ερωτήσεις:


-              Πώς σε λένε;
-              Πόσο χρονών είσαι;
-              Ποιο είναι το τηλέφωνό σου;
-              Με τι ασχολείσαι;
-              Έβλεπες το Survivor 1;
-              Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου παίκτης/παίκτρια;
-              Γιατί δήλωσες συμμετοχή;
-              6 μήνες θα αντέξεις να έχεις απέναντί σου μια κάμερα;
-              Γιατί να διαλέξουμε εσένα;
-              Γυμνάζεσαι; Πόσες φορές την εβδομάδα;
-              Είσαι ήρεμο άτομο;
-              Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σου που σε κάνουν να ξεχωρίζεις για να σε διαλέξουμε;
-              Πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις;

Πήρε σειρά ο επόμενος στον οποίον έκαναν πάνω-κάτω τις ίδιες ερωτήσεις, με πολύ μικρές οι διαφοροποιήσεις.

Μόλις άκουσα ένα «ευχαριστώ», πήγα να βγω από την αίθουσα, αλλά δεν κρατήθηκα... Γύρισα πίσω και ρώτησα αν ήμουν εκεί, επειδή τους καλούν όλους, ή αν γίνεται ξεσκαρτάρισμα (είναι και το ρεπορτάζ στη μέση βλέπεις). Μου είπαν πως γίνεται ξεδιάλεγμα ανάμεσά σε όσους κάνουν αίτηση συμμετοχής. Κάτι που έχει βάση, αν σκεφτείς ότι η δική μου είχε αριθμό 67.697 – και φαντάσου πόσες θα ακολούθησαν. Πού να τους «δεις» όλους αυτούς;

Τι μου έκανε εντύπωση δε θα σου πω, δε θέλω να σε επηρεάσω… 

Τι έγινε στη συνέχεια; Τίποτα, από ότι καταλαβαίνεις. Μέχρι εκεί κράτησε η πορεία μου!

Για να στα γράφω αυτά, δεν είμαι σίγουρα σε μία από τις πτήσεις που περιέγραψα στην αρχή του άρθρου.

Ελπίζω του χρόνου, το αντίστοιχο κείμενο να στο γράφω από Άγιο Δομίνικο και να βάλω και μερικές εξωτικές φωτό... εξωτερικού χώρου. 

Wish me luck!

 

της Κάσσι Φιλιππιτζή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top