«Ρομπέν των Δασών»: Απόψε στις 21:00 στο Star σε Α’ προβολή!

Περιπέτεια Αμερικάνικης παραγωγής του 2010

#StarPremiera - Full High Definition

Στην Αγγλία του 12ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας.

Όταν φτάνει εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος.

Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία.

Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας, που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων…

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου συνεργάζεται για πέμπτη φορά με τον σκηνοθέτη  Ρίντλεϊ Σκοτ σε μια επική περιπέτεια, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Μπράιαν Χέλγκελαντ. Στο πλευρό του Ράσελ Κρόου οι επίσης βραβευμένοι με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ και Γουίλιαμ Χαρτ.

Η ταινία επιλέχτηκε να ανοίξει το  63ο Φεστιβάλ των Καννών (2010).

Ο θρύλος του Ρομπέν των Δασών, που αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της αγγλικής λογοτεχνίας εδώ και δεκαετίες, έχει κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πάνω από 30 σχετικές παραγωγές.

Τον ρόλο του Ρομπέν των Δασών στο παρελθόν έχουν υποδυθεί ο Έρολ Φλιν, ο Σον Κόνερι, ο Κέβιν Κόστνερ.

Ο Ράσελ Κρόου μελέτησε πάνω από 30 βιβλία για τον ήρωα και τον 12ο και 13ο αιώνα, ενώ προπονήθηκε σκληρά στην τοξοβολία ρίχνοντας έως και 200 βέλη την ημέρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ήρωα, που θα ενσάρκωνε.

 

Δείτε στο παρακάτω link το τρέιλερ της ταινίας: 

 

http://www.star.gr/tv/el/Pages/Movie.aspx?artId=2352&artTitle=rompen_ton_dason

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top