Τι ζήτησε με επιστολή του ο Παππάς από το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες;

Tην επίσπευση του διαγωνισμού ζητά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Τι ζήτησε με επιστολή του ο Παππάς από το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες;

Επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Στην επιστολή του ο κ. Παππάς ζητεί να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Επίσης, να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων και οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών. 

Στην επιστολή του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επικαλείται την απόφαση του ΣτΕ η οποία κρίνει αντισυνταγματική την επ΄ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. 

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και καλεί την Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των ζητημάτων προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δηλώνει: « Η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο κατά την τρέχουσα δύσκολη οικονομικά για τη χώρα συγκυρία».
  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top