Κυκλοφόρησαν κανονικά σήμερα τα «Νέα»-Το χαρακτηριστικό σκίτσο του Μητρόπουλου και ο τίτλος «Όρθιοι»!

Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες

Κυκλοφόρησαν κανονικά σήμερα τα «Νέα»-Το χαρακτηριστικό σ

Κανονικά κυκλοφόρησαν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» παρά το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες εκδόσεις των εφημερίδων του ΔΟΛ το Σάββατο και την Κυριακή είχε προαναγγελθεί το αντίθετο και οι εργαζόμενοι είναι πέντε μήνες απλήρωτοι.

Πολύ κρίσιμη θεωρείται η προγραμματισμένη για σήμερα -στις 16.00- συνέλευση των εργαζομένων παρουσία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ, καθώς ακόμη και οι δημοσιογράφοι που μέχρι σήμερα είχαν δεχθεί να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται δηλώνουν πια απρόθυμοι να συνεχίσουν.

Ωστόσο, μέχρι την Πέμπτη είναι πληρωμένα εκτυπωτικά και χαρτί!

Τα ΝΕΑ στο βασικό τους άρθρο κυκλοφόρησαν με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Όρθιοι», ενώ στο πρωτοσέλιδο έβαλαν το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου που δείχνει ένα τσεκούρι να κόβει ένα χέρι που κράταγε πένα.

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο

Διαβάστε παρακάτω το βασικό άρθρο της εφημερίδας:

«Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αγγίζει, αν δεν έχει υπερβεί, τα όρια της ασφυξίας. Με την τροπή που έχουν λάβει οι εξελίξεις ο ΔΟΛ στην πραγματικότητα στερείται των αναγκαίων πόρων για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του. Ωστόσο παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο, υπάρχει δυνατότητα για μια λύση που θα κρατά ζωντανό τον ιστορικό αυτόν πυλώνα της δημοκρατίας.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εφόσον όλοι όσοι έχουν ρόλο δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον και δεν μείνουν στα λόγια. Για να ξεφύγουμε από την καταστροφή απαιτείται γενναιότητα από τις πιστώτριες τράπεζες, που με ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση πόρων από τις εισπράξεις του οργανισμού ώστε να εξασφαλιστεί μια ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι να εξευρεθεί η οριστική λύση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αν εννοούν όσα λέγουν για την πολυφωνία και την ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία, οφείλουν να πράξουν τα δέοντα τώρα. Η κατάθεση και ψήφιση μιας τροπολογίας που μπορεί να διευκολύνει την προσωρινή χρηματοδότηση - από τα δικά μας έσοδα τα οποία τώρα δεσμεύουν οι τράπεζες - είναι αναγκαία όπως φαίνεται και επ' αυτού θα κριθούν όλοι. Είναι αυτονόητο πως ένας εκδοτικός οργανισμός έχει αξία μόνον όταν τα μέσα που διαθέτει είναι σε κυκλοφορία.

Οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ και όλοι οι συνάδελφοί μας στον ΔΟΛ που έχουν επιδείξει υπομονή και γενναιότητα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα συνεχίσουν με πίστη κάθε προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού. Ασφαλώς οι αντοχές όλων αγγίζουν τα όριά τους αλλά το πάθος μάς κρατά ακόμη όρθιους».

Εν τω μεταξύ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος με ένα tweet χθες είχε προαναγγείλει ότι η εφημερίδα θα βγει κανονικά στα περίπτερα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top