Έχεις έλλειψη βιταμίνης D; Σε ποιες τροφές μπορείς να τη βρεις

Οι νόστιμες τροφές που είναι πλούσιες και σε βιταμίνη D

Kι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από τη συστηματική έκθεση στον ήλιο, αλλά μπορεί να βρει τον δρόμο της προς τον οργανισμό μας και μέσα από άλλες διαδικασίες, όπως αυτή της πρόσληψης τροφής. Ακολουθούν έξι επιλογές τροφίμων που μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας είναι πια συνηθισμένη ακόμα και σε κατοίκους περιοχών με έντονη ηλιοφάνεια.

Νιώθετε φουσκωμένοι; Φτιάξτε αυτό το υγιεινό ρόφημα

Λιπαρά ψάρια

Ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και ο τόνος είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης D. Η κατανάλωση αυτών των ψαριών μερικές 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα επίπεδα βιταμίνης D.

Εμπλουτισμένα τρόφιμα

Πολλά τρόφιμα κυκλοφορούν στο εμπόριο εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως το γάλα, ο χυμός πορτοκαλιού, το γιαούρτι και τα δημητριακά για το πρωινό. Έλεγξε τις ετικέτες στα καταστήματα τροφίμων για να τα εντοπίσεις και για να βεβαιωθείς ότι περιέχουν πρόσθετη βιταμίνη D.

Κρόκοι αυγού

Οι κρόκοι των αυγών είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης D. Η συμπερίληψη των αυγών στη διατροφή σου, ειδικά των κρόκων, μπορεί να προσφέρει μια αξιοπρεπή ποσότητα αυτού του απαραίτητου θρεπτικού συστατικού.

Μοσχαρίσιο συκώτι

Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μια πλούσια πηγή διαφόρων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D. Η περιστασιακή κατανάλωση συκωτιού βοείου κρέατος στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεθς την πρόσληψη βιταμίνης D.

Τυρί

Ορισμένοι τύποι τυριών, όπως το τσένταρ, περιέχουν μικρές αυξημένες ποσότητες βιταμίνης D. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο άλλες πηγές, το τυρί μπορεί να συμβάλει στη συνολική πρόσληψη βιταμίνης D.

Μανιτάρια

Ορισμένοι τύποι μανιταριών, ιδιαίτερα εκείνα που εκτίθενται στο φως του ήλιου κατά την ανάπτυξή τους, μπορεί να περιέχουν σημαντικά επίπεδα βιταμίνης D. Η συμπερίληψη μανιταριών στα γεύματά σου, ειδικά των μανιταριών shiitake ή maitake, μπορεί να προσφέρει μια φυσική πηγή βιταμίνης D.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top