Αυτή είναι η δίαιτα που βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη διαλειμματική νηστεία

Η χοληστερίνη σου είναι τσιμπημένη και δεν ξέρεις πως να τη ρυθμίσεις στα φυσιολογικά επίπεδα; Έχεις παραπάνω κιλά που μοχθείς να χάσεις αλλά τελικά δεν τα καταφέρνεις; Ή μήπως έχεις κάποιο νευρολογικό πρόβλημα που δεν μπορείς να ρυθμίσεις. 

Aυτό είναι το φρούτο που επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας

Σε όποια απ’ όλες τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, η διαβητολόγος- Ενδοκρινολόγος Οδύσσεια Κωνσταντούρα αναφέρει πως η διαλειμματική νηστεία βοηθά σε όλα τα παραπάνω.

Πώς να φτιάξεις το γλυκό που οι Tik Tokers λένε πως αδυνατίζει

Τι είναι όμως η διαλειμματική νηστεία; 

Όπως τόνισε η διαβητολόγος- ενδοκρινολόγος στην εκπομπή Breakfast@star, η διαλειμματική νηστεία είναι συνήθως ή 16:8 ή 18:06 . Αυτό σημαίνει πως έχουμε ένα παράθυρο διατροφής.  Δηλαδή πως τρώμε έξι ή οκτώ ώρες και τις υπόλοιπες ώρες δεν τρώμε. Όπως επισημαίνει η γιατρός «είναι μία ασφαλής διατροφή που αποδίδει αλλά θα πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις».  Η κέτωση μάλιστα  βοηθά άτομα ακόμα και με νόσο αλτσχάιμερ. 

Η ενδοκρινολόγος καταρρίπτει και κάτι που ήμασταν σίγουροι πως ισχύει για τη διατροφή. 

Είναι το πρωινό το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας; 

Το πρωινό όχι μόνο δεν είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αλλά αντίθετα, όπως τόνισε, έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που τρώνε πρωινό, έχουν καταλήξει να παίρνουν 260 με 300  επιπλέον θερμίδες παραπάνω.  «Τελικά βάζουν κιλά αντί να χάνουν» σημείωσε. 

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις όπου η διαλειμματική νηστεία είναι απαγορευτικοί.  Όπως τόνισε η γιατρός, δεν θα πρέπει να την κάνουν έγκυες, γυναίκες που θηλάζουν και έφηβοι. 

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top