Πώς να φτιάξεις το γλυκό που οι Tik Tokers λένε πως αδυνατίζει

Γιατί διαφωνούν οι διαιτολόγοι;

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γλυκατζήδων, αλλά έχεις περιορίσει την κατανάλωση γλυκών, επειδή θεωρείς πως έχουν πολλές θερμίδες, σου έχουμε καλά νέα.

«Αθώα» συμπτώματα που δείχνουν πως έχεις έλλειψη βιταμίνης D

Υπάρχει ένα γλυκό, το οποίο έχει γίνει viral στο Tik Tok, είναι νόστιμο και έχει και ελάχιστες θερμίδες.

Το εν λόγω έδεσμα έκανε γνωστό στους fans της μία Τik Toker από την Γερμανία, αναφέροντας πως τη συνταγή της την  έδωσε ο σεφ και συγγραφέας Jake Cohen.

Το γλυκό έχει ως βασικό συστατικό το cottage cheese, το οποίο θεωρείται από τα πιο light τυριά, καθώς έχει 83 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Το γλυκό, εκτός από τυρί, περιλαμβάνει επίσης φυστικοβούτυρο, κανέλα και κομμάτια σοκολάτας.

Αν δε σας αρέσει το cottage cheese, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Τα βίντεο για τη συνταγή με το hashtag #cottagecheesecookiedough έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 21 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

 

@anna.antonje

Cottage cheese cookie dough.

♬ Coconut Mall (From "Mario Kart Wii") - Arcade Player

 

Κάποιοι διατροφολόγοι όμως εκφράζουν τις ενστάσεις τους, λέγοντας πως το μίγμα για μπισκότα με πρώτη ύλη το cottage cheese δε συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Ο Rob Hobson, διατροφολόγος στην εταιρεία συμπληρωμάτων Healthspan και συγγραφέας του βιβλίου Unprocess Your Life, αναφέρει ρητά πως οποιοσδήποτε ισχυρισμός πως κάποια τροφή μάς βοηθά να χάσουμε βάρος είναι αβάσιμη, γιατί εξαρτάται από το τι άλλο τρώμε. 

Ο καταξιωμένος διατροφολόγος αναφέρει επιπλέον πως το cottage cheese μπορεί να έχει λίγες θερμίδες, όμως μείγμα τυριού cottage και σκόνης πρωτεΐνης περιέχει πολλές πρωτεΐνες, περισσότερες από αυτές που χρειαζόμαστε για ένα γεύμα. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top