Πώς να χάσεις εύκολα βάρος το καλοκαίρι

Πώς να διατηρηθείς σε φόρμα χωρίς να στερείσαι

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος του χρόνου που ενδείκνυται για την εκκίνηση μιας προσπάθειας για την απώλεια βάρους, μιας που οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν στον περιορισμό της όρεξής μας για φαγητό. Ακολουθούν και μερικές ακόμη συμβουλές – εύκολες στην εφαρμογή τους – για να χάσετε αυτό το καλοκαίρι το βάρος που επιθυμείτε, συμβάλλοντας στη φροντίδα της υγείας σας.

Ποιες τροφές να καταναλώσετε για ενυδάτωση με διάρκεια

Μείνετε ενυδατωμένες

Η κατανάλωση άφθονου νερού είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και τη γενική υγεία μας. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών, μας κρατά χορτάτες και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής.

Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή

Εστιάστε στην κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, δηλαδή φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά και άπαχες πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεξεργασμένα και ζαχαρούχα τρόφιμα.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Προγραμματίστε τα γεύματά σας εκ των προτέρων για να αποφύγετε την παρορμητική κατανάλωση ανθυγιεινών επιλογών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά και μένετε εντός των ημερήσιων στόχων σας ως προς τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα

Εκμεταλλευτείτε τον ζεστό καιρό και ενσωματώστε τις υπαίθριες δραστηριότητες στη ρουτίνα σας, εκτός βέβαια από τις ημέρες με καύσωνα. Πηγαίνετε για κολύμπι, δοκιμάστε την πεζοπορία, την ποδηλασία ή ακόμα και το γρήγορο περπάτημα. Δεν είναι μόνο ευεργετικό για την απώλεια βάρους, αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε το καλοκαίρι.

Ελέγξτε τα μεγέθη των μερίδων σας

Δείξτε προσοχή στα μεγέθη των μερίδων που καταναλώνετε, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μπάρμπεκιου και συγκεντρώσεων στα θερινά μπαλκόνια. Επιλέξτε μικρότερα πιάτα, γεμίστε τα μισά με λαχανικά ή σαλάτα και απλώς δοκιμάστε μια μπουκιά από τα συνοδευτικά και τα επιδόρπια με πολλές θερμίδες.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες και μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο της απώλειας βάρους. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα αλκοολούχα ποτά με πιο υγιεινές επιλογές, όπως το ανθρακούχο νερό με άρωμα φρούτων ή το τσάι από βότανα.

Κοιμηθείτε αρκετά

Στοχεύστε σε 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου τη νύχτα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες ορμόνες πείνας, καθιστώντας πιο δύσκολο το να τηρήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

Μείνετε συνεπείς

Να θυμάστε ότι η απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο και συνέπεια. Μην αποθαρρύνεστε εάν η πρόοδος δεν είναι άμεση. Μείνετε παρακινημένες, παρακολουθήστε την πρόοδό σας και γιορτάστε τις μικρές νίκες στην πορεία.

Αναζητήστε υποστήριξη

Βρείτε έναν φίλο ή μια φίλη που θα είναι σύμμαχος προπόνησης ή εγγραφείτε σε μια ομάδα υποστήριξης απώλειας βάρους για να παραμείνετε παρακινημένες και υπεύθυνες ως προς τον στόχο σας. Έτσι το ταξίδι μπορεί να γίνει πιο ευχάριστο και επιτυχημένο.

Επενδύστε στην αυτοφροντίδα

Φροντίστε την ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία. Διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους, δώστε προτεραιότητα σε δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή απλά η χαλάρωση στη φύση. Η συναισθηματική ευεξία παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top