Air Fryer: Τα «τηγανητά» στην πιο υγιεινή τους εκδοχή!

Απολαύστε χωρίς ενοχές!

Διαφημίζονται ως ένας υγιεινός, χωρίς ενοχές τρόπος για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας τηγανητά τρόφιμα. Η Air Fryer ή αλλιώς φριτέζα αέρος τηγανίζει τα τρόφιμα κυκλοφορώντας ζεστό αέρα γύρω από το φαγητό και απαιτεί λιγότερο λάδι για να παράγει παρόμοια γεύση. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της περιεκτικότητας σε λιπαρά και αντίστοιχα να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Είναι όμως όλα ίδια στον χρόνο, την γεύση και την υφή;

Έχεις χοληστερίνη; Τσάκισέ τη κάνοντας υγιεινή διατροφή

Σε μια μελέτη που συνέκρινε τα χαρακτηριστικά των τηγανητών πατατών σε φριτέζα λαδιού με αυτά που παρασκευάζονται σε φριτέζα αέρα, χρειάστηκαν 21 λεπτά για να τηγανιστούν οι πατάτες έναντι μόνο 9 λεπτών για τηγάνισμα σε λάδι. Εκτός από την απαίτηση μεγαλύτερων χρόνων μαγειρέματος, τα τρόφιμα που τηγανίζονται στον αέρα τείνουν να παράγουν μια ελαφρώς διαφορετική γεύση και μια λιγότερο τραγανή υφή από το τηγάνισμα σε λάδι.

air fryer

Η Air Fryer είναι μια πιο υγιεινή επιλογή και μπορεί να είναι ένας εφευρετικός τρόπος για να τηγανίζετε όχι μόνο κρέατα και πατάτες αλλά και άλλα θρεπτικά τρόφιμα όπως μπρόκολο, τόφου ή αυγά.

Σε σύγκριση με το τηγάνισμα, λοιπόν, η χρήση Air Fryer μπορεί να μειώσει την ποσότητα λίπους, θερμίδων και δυνητικά επιβλαβών ενώσεων στο φαγητό σας!

Θεοδώρα Δάμα
BSc Διατροφής & Διαιτολογίας

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top