5+1 tips που θα σε βοηθήσουν να μην ανέβει ο αριθμός στη ζυγαριά

Ο κλινικός διατροφολόγος Κώστας Χαρή, σε βοηθάει να μην «ξεφύγεις»

5+1 Tips Που Θα Σε Βοηθήσουν Να Μην Παχύνεις

Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τη διατροφή σου και να πληροφορηθείς για το θερμιδικό περιεχόμενο αλλά και το περιεχόμενο σε κορεσμένα λίπη των φαγητών που καταναλώνονται συνήθως αυτή τη περίοδο. Πολύ σημαντικό είναι να δίνεις σημασία τόσο στη ποσότητα όσο και στη ποιότητα των φαγητών που θα καταναλώνεις ούτως ώστε να μην πάρεις επιπλέων κιλά κατά τη διάρκεια των εορτών.

Πριν από τον ύπνο: Τι πρέπει να κάνεις για να χάσεις κιλά

Προγραμμάτισε από πριν τι και πόσο θα φας και μην ξεχνάς εκείνα που έχεις ήδη καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα διατροφικό ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις τα φαγητά που έχεις καταναλώσει ενδεχομένως να βοηθήσει στην αποφυγή υπερκατανάλωση στη συνέχεια της ημέρας.

Τα τρία «Μ» που σε βοηθούν να αδυνατίσεις - Τα γνωρίζεις;

Συμβουλές για τη περίοδο των εορτών

Κράτησε μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας και απόφυγε το «δεν τρώω όλη μέρα για να φάω ανεπιφύλακτα το βράδυ».

Απόφυγε κυρίως τα τηγανιτά, κοκκινιστά ή άλλα λαδερά φαγητά και προτιμήστε σχάρας, ψητά ή βραστά. Μην παραλείπεις ποτέ κανένα από τα γεύματα της ημέρας έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τον εαυτό σας και τη λαιμαργία σας και να μην χάσετε τον έλεγχο.

Μείωσε το αίσθημα της πείνας πριν να πάτε σε ένα γιορτινό τραπέζι τρώγοντας ένα φρούτο. Έτσι θα μπορείς να ελέγχεις τι θα φάτε. Απόφυγε να πλησιάσεις μπουφέδες με διάφορα ορεκτικά, μεζέδες, ξηρούς καρπούς. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τότε επίλεξε εκείνα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο και ΟΧΙ λίγο απ’ όλα.

Σημαντικό είναι να μασάς αργά και να τρως σιγά τις τροφές σου. Όταν τρως γρήγορα συνήθως τρως μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, αλλά ούτε και απολαμβάνεις τη γεύση διαφόρων εδεσμάτων που σου προσφέρονται.

Το αλκοόλ είναι πολύ πλούσιο σε θερμίδες και αν δεν προσέξεις τι πίνεις αλλά και την ποσότητα του ποτού μπορεί να καταστραφεί η όλη προσπάθεια που κάνεις. Προτίμησε νερό, νερό με ανθρακικό ή ακόμα και αναψυκτικά διαίτης τα οποία δεν περιέχουν θερμίδες. Αφαίρεσε το ορατό λίπος και προτίμησε άσπρα κρέατα όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα η οποία είναι επίκαιρη την περίοδο των Χριστουγέννων. Συνδύασε το φαγητό με φρέσκες σαλάτες με ελαιόλαδο αντί για μαγιονέζα ή άλλες σάλτσες.

Απόφυγε γλυκά με πολλά λιπαρά όπως κρέμες ή πάστες και προτιμήστε μελομακάρονα, φρούτα και φρουτοσαλάτα.

Πηγή: mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top