5 τροφές για να ενισχύσεις εγγυημένα το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Ποιες τροφές θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού;

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αυτό που βοηθά στην προστασία του σώματος από ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη που παραμονεύουν σταθερά από αυτήν την περίοδο του χρόνου. Μεταξύ πολλών παραγόντων, η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ότι το ανοσοποιητικό σύστημα θα παραμένει ισχυρό και λειτουργικό. Γι΄ αυτό κράτα σημειώσεις για μερικές διατροφικές επιλογές που θα σε βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλεις να τονώσεις τον οργανισμό σου; Oι top διατροφικές επιλογές

5 τροφές για να ενισχύσεις εγγυημένα το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Τρόφιμα που παρέχουν οφέλη που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα:

Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή είναι καλές πηγές βιταμίνης C, η οποία περιλαμβάνει αρκετές ιδιότητες που συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα μας από περιβαλλοντικές και βιολογικές βλάβες, ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό και τις ορμόνες μας, αλλά και ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, είναι καλές πηγές της σύνθετης σουλφοραφάνης, η οποία διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της ενεργοποίησης φυσικών φλεγμονωδών διεργασιών στο σώμα.

Aυτές είναι οι υγιεινές τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και περιέχεται σε πληθώρα από διατροφικές επιλογές. Μερικές από αυτές είναι το βόειο κρέας, το στήθος κοτόπουλου, το τυρί, αλλά και τα δημητριακά, τα φασόλια και τα μπιζέλια.  

Σκόρδο
Το σκόρδο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε άτομα με παχυσαρκία, τα οποία συχνά αντιμετωπίζουν χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού που μπορεί να οδηγήσει σε άλλου είδους ασθένειες στο μέλλον. Ταυτόχρονα, η αντιφλεγμονώδης δράση του σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Τζίντζερ
Η σκόνη του τζίντζερ βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους σε άτομα με παχυσαρκία, βελτιώνοντας έτσι έμμεσα την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς η παχυσαρκία συνδέεται με χρόνια φλεγμονή. Προσθέστε την άφοβα σε συνταγές όπως και σε ζεστά ροφήματα.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top