Ποιες βιταμίνες κάνουν τη διαφορά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας;

Πες αντίο στην κυτταρίτιδα

σώμα κυτταρίτιδα

H κυτταρίτιδα εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες, ανεξαρτήτως πάχους, ηλικίας και φυσικής κατάστασης και αποτελεί ένα από τα διαχρονικότερα μικροπροβλήματα που όλες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ως προς την εμφάνισή μας. Και μπορεί αυτή να υποχωρεί δύσκολα, υπάρχουν όμως τρόποι να την περιορίσουμε αισθητά, κάνοντας απλώς έξυπνες επιλογές στην καθημερινότητά μας, όπως η αύξηση της κατανάλωσης συγκεκριμένων βιταμινών που την καταπολεμούν. Να ποιες είναι αυτές.

5 τροφές για maximum ενυδάτωση μέσα στον καύσωνα

Βιταμίνη Α

Η Βιταμίνη Α περιέχεται σε τροφές όπως το αβγό, τα θαλασσινά και το ημίπαχο γάλα. Έξυπνη κίνηση είναι επίσης η κατανάλωση τροφών που περιέχουν βήτα-καροτένιο, μιας που αυτό μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α.

κυτταριτιδα

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Η έλλειψη βιταμίνης Β μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις κυρίως στο δέρμα επειδή οι συγκεκριμένες βιταμίνες βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασής του. Τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β τις εντωπίζουμε στο κοτόπουλο, το κόκκινο κρέας, το ψάρι, τη μπανάνα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τη μαγιά και τα αβγά.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου, που είναι η βασική ουσία για τη νεότητα του δέρματος. Οι καλύτερες πηγές από τις οποίες μπορείς να την λάβεις είναι τα εσπεριδοειδή, η φράουλα, η ντομάτα και τα φασολάκια.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε περιέχεται στον σολομό, στα λαχανικά, το λευκό κρέας και στις ελιές και αποτελεί τον προστάτη του γυναικείου δέρματος από την γήρανση.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος εντοπίζεται στα φρούτα, τη γαλοπούλα, τη σόγια και τα μανιτάρια. Βοηθά αισθητά στη διατήρηση των ινών κολλαγόνου, που διατηρούν σφιχτό το δέρμα και προλαμβάνουν τις ρυτίδες.

Βήτα-καροτένιο

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι μόλις 30 mg βήτα-καροτενίου αντιστοιχεί σε 2 καρότα και μειώνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο. Το βρίσκουμε στο καρότο, την ντομάτα, το καρπούζι, το μπρόκολο και το σπανάκι.

Σελήνιο

Το σελήνιο είναι ένα αντιοξειδωτικό μεταλλικό στοιχείο, που μειώνει την κακή επίδραση των υπεριωδών ακτινών του ήλιου στο δέρμα, ενώ αποτρέπει επίσης τα εγκαύματα. Εντοπίζεται σε ψάρια όπως ο τόνος, στο σουσάμι και στα δημητριακά ολικής αλέσεως.

 

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top