Πώς η λεμφική κινητοποίηση βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η φυσικοθεραπεύτρια Εβίτα Παπαργυροπούλου αναλύει

κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως. Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Οι λόγοι εμφάνισης της στις γυναίκες είναι κατά κύριο λόγο ορμονικοί και κληρονομικοί.

Τα σημεία στα οποία παρουσιάζεται έχουν αυξημένη συγκέντρωση λιποκυττάρων και το δέρμα γίνεται ανελαστικό με τη γνωστή σε όλους όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Το πρόβλημα είναι τόσο σύνηθες που αφορά το 90-95% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως!

Σημεία εμφάνισης είναι οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά, τα μπράτσα.

Τρία υγιεινά smoothies για να εξαφανίσεις το λίπος στην κοιλιά

Παράγοντες επιδείνωσης της κυτταρίτιδας:

Μπορεί ένα ποσοστό της κυτταρίτιδας στο γυναικείο σώμα να είναι φυσιολογικό, όμως υπάρχουν παράγοντες, οι οποίοι καθορίζουν το κατά πόσο αυτή  θα αυξηθεί.

  • Διαταραχές στη λεμφική και αιματική κυκλοφορία. Η ελλιπής  κυκλοφορία της λέμφου ανάμεσα στα λιποκύτταρα δεν αφήνει τις τοξίνες να αποβληθούν, ενώ ταυτόχρονα εξασθενούν τα αγγεία της περιοχής με αποτέλεσμα τη σκλήρυνση του περιβάλλοντα συνδετικού ιστού. Η κατακράτηση αυτή των υγρών στην περιοχή προκαλεί και συνεχή αύξηση του λίπους.
  • Κακή διατροφή. Όταν η διατροφή είναι φτωχή σε νερό και πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπη, ευνοείται η κατακράτηση υγρών και η μείωση της λεμφικής κυκλοφορίας.
  • Καθιστική ζωή. Αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα σε γυναίκες που δεν εντάσσουν την αερόβια άσκηση στην καθημερινότητα τους, η οποία βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην καύση λίπους.
  • Παχυσαρκία
  • Κάπνισμα 

Ποιο φρούτο προλαμβάνει την γήρανση του εγκεφάλου

ΛΕΜΦΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – με ποιον τρόπο βοηθά:

Η λεμφική κινητοποίηση αποτελεί έναν φυσικό κι ανώδυνο τρόπο για τη μείωση/απαλλαγή από την κυτταρίτιδα, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά σκευάσματα ή ειδικές κρέμες κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού ούτε χειρουργείο.

Είναι ήδη γνωστά τα αποτελέσματά της στην αύξηση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας και την αποβολή των τοξινών σε άτομα με αγγειακά προβλήματα, λεμφοίδημα, λιποίδημα κ.ά. Με την ειδική αυτή τεχνική ο εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής εφαρμόζει τη μέθοδο σε σημεία του σώματος που η κυτταρίτιδα είναι συσσωρευμένη, επιτυγχάνοντας την αισθητική του βελτίωση.

Με ήπιους και κυκλικούς χειρισμούς, ο φυσικοθεραπευτής «αδειάζει» τα συσσωρευμένα υγρά ξεκινώντας από το κέντρο και καταλήγοντας προς την περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο, αποτρέπεται η κατακράτηση υγρών στα ευαίσθητα σημεία, όπως οι γλουτοί ή οι μηροί, η λέμφος και το αίμα κυκλοφορούν φυσιολογικά και τα λιποκύτταρα παύουν να αυξάνονται συνεχώς. Με την πίεση που προκαλείται από τα χέρια του ειδικού, ως ένα βαθμό τα λιποκύτταρα «σπάνε» και μειώνεται, εκ των πραγμάτων, ο αριθμός τους.

Το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό κι ενυδατωμένο, τα άκρα έχουν μια πιο ανάλαφρη αίσθηση και μειώνονται τα αντιαισθητικά «λακκάκια» στις περιοχές που λειτουργούν ως λιπαποθήκες σε κάθε γυναίκα. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΜΦΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κάνοντας συνεδρίες με λεμφική κινητοποίηση δεν σημαίνει ότι αυτομάτως οι γυναίκες πρέπει να εφησυχάζονται στην καθημερινή τους ζωή.

Τι πρέπει να προσέχει πάντα μια γυναίκα:

  • Αερόβια άσκηση. Είναι πολύ σημαντική η ένταξή της στην καθημερινότητα, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για επαρκή καύση του λίπους συνολικά, αλλά και τοπικά στο σώμα. Συνιστάται η άσκηση σε πισίνα, το τρέξιμο και το περπάτημα.
  • Σωστή διατροφή. Για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων της λεμφικής κινητοποίησης είναι απαραίτητη μια διατροφή πλούσια σε νερό, φρούτα και λαχανικά, τα οποία προσφέρουν φυσική ενυδάτωση στον οργανισμό.
  • Αυτομάλαξη. Με τη χρήση ειδικών σφουγγαριών/βουρτσών ή ακόμα και με τα χέρια, οι γυναίκες μπορούν να μαλάσσουν τις περιοχές που πάσχουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι οδηγίες και συμβουλές του φυσικοθεραπευτή που τις παρακολουθεί για την αποφυγή ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Συμβουλευτείτε τον ειδικό φυσικοθεραπευτή σας για μια πιο όμορφη και υγιή εμφάνιση και αυξημένη αυτοπεποίθηση!

Πηγή: https://www.lemphoidima.gr/

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top