Πώς να γυμναστείς και να αδυνατίσεις κάνοντας δουλειές στο σπίτι

Πιάσε σφουγγαρίστρα και κουβά αλλά με τρόπο... όχι κόπο

Ο χρόνος που αφιερώνουμε για να καθαρίσουμε το σπίτι μας μπορεί απλά και εύκολα να αποτελέσει μια καλή άσκηση, που θα δυναμώσει το μυϊκό μας σύστημα και θα μας κρατά σε φόρμα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει να γίνεται με τον σωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας εναλλάξ, ώστε να μειώνεται η καταπόνηση του σώματός μας και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πώς θα ενισχύσετε σώμα και πνεύμα κάνοντας τα βασικά στο σπίτι και διατηρώντας τον χώρο σας καθαρό.

Απίστευτα εύκολοι τρόποι να γυμνάζεσαι καθημερινά

Γυναίκα καθαρίζει το τραπέζι της κουζίνας

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Στατικές δουλειές

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μοιράζεται το βάρος μας ισομερώς και στα δύο πόδια, καθώς επίσης να τραβάμε το σώμα μας ψηλά, σαν να θέλουμε να φτάσουμε το ταβάνι. Αυτό συμβάλλει στο να μην επιβαρύνουμε τη μέση, τα γόνατα, αλλά και τους αστραγάλους μας. Σφίγγοντας την κοιλιά και τους γλουτούς μας συνεχόμενα, αλλά και διακεκομμένα, όσο στεκόμαστε όρθιες σε ένα σημείο, συμβάλλει επίσης σε ένα καλό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε επίσης και τη στήριξη για λίγα δευτερόλεπτα στο ένα πόδι, με το άλλο είτε λυγισμένο-κολλημένο στη γάμπα είτε τεντωμένο στο πλάι.

Σκούπισμα στο σπίτι

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Σκούπισμα και σφουγγάρισμα

Είναι απαραίτητο, αν μπορείτε, να αλλάζετε χέρι ανά διαστήματα και να διατηρείτε τους ώμους σας κάτω, χωρίς να κλείνετε τον λαιμό σας μέσα σε αυτούς. Όταν σκύβετε, πρέπει να λυγίζετε ελαφρώς τα γόνατά σας, σφίγγοντας την κοιλιά και μην επιτρέποντάς της να αφεθεί στη βαρύτητα.

Γυναίκα καθαρίζει καθρέφτη

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Καθάρισμα τζαμιών

Πρόκειται για μια φοβερή άσκηση, καθώς το τέντωμα προς το ψηλότερο σημείο του τζαμιού είναι άκρως ευεργετικό για το σώμα μας. Οι ώμοι πρέπει πάντα να μένουν στη θέση τους, ενώ η κίνηση του χεριού μπορεί να εναλλάσσεται από αργό σε γρήγορο ρυθμό και σε κατεύθυνση πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά. Μικροί και μεγάλοι κύκλοι στην επιφάνεια του τζαμιού είναι πολύ καλή άσκηση επίσης για τους ώμους και το στήθος.

Άπλωμα ρούχων

Απλώνοντας ρούχα, αφήστε τη λεκάνη κάτω και κάντε ένα βαθύ κάθισμα για κάθε ρούχο που θα απλώσετε. Τα γόνατά σας είναι απαραίτητο να ευθυγραμμίζονται με τα δάχτυλα των ποδιών σας ώστε η άσκηση να εκτελείται σωστά.

Μην ξεχνάτε όμως τη σωστή αναπνοή

Η σωστή αναπνοή κατά την άσκηση είναι μεγάλης σημασίας ώστε να μην κουράζετε το σώμα σας. Αποφύγετε επίσης απότομα σκυψίματα και τεντώματα. Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε πόσο σημαντικό είναι να σφίγγουμε πάντα την κοιλιά τραβώντας προς τα επάνω το σώμα μας.

Το γεγονός ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνεις με αυτές, ούτε να επωμίζεσαι μόνη το βάρος τους. Άλλωστε, όταν το σπίτι μοιράζονται πολλοί άνθρωποι ή μέλη μιας οικογένειας, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι υποχρέωση όλων ανεξαιρέτως να το διατηρούν καθαρό.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top