Πώς να κάνεις το French toast σου υγιεινό

Το French toast δεν είναι τόσο ανθυγιεινό όσο νομίζεις

Συνήθως πιστεύουμε ότι κάτι νόστιμο και λαχταριστό πρέπει να είναι και ανθυγιεινό και έτσι εγκαταλείπουμε γρήγορα την ιδέα μιας υγιεινής διατροφής.

 

Oκτώ τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Τι θα έλεγες, όμως να δοκίμαζες την υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σου french toast βρώμης; Σίγουρα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από τις παραδοσιακές γαλλικές αβγόφετες, όμως είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Νέες μπάρες δημητριακών Digestive Bars Παπαδοπούλου «Με Ξηρούς Καρπούς»

Υλικά: 

180 γρ. βρώμη
480ml Γάλα
¼ κ.γ. αλάτι
2 ασπράδια αυγών
2 ολόκληρα αυγά
60ml γάλα
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή αγαύη
1 1/5 κ.γ. κανέλα
λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε την βρώμη, το γάλα και το αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Προσθέτουμε τα ασπράδια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Αφού αφαιρέσεις από την φωτιά το μίγμα, ρίξε το σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα, άπλωσε το ομοιόμορφα και τοποθέτησε το στο ψυγείο να παγώσει για δύο ώρες ή και όλη την νύχτα. Όταν κρυώσει αφαιρέσει το από την φόρμα και τοποθέτησε το σε ένα ξύλο κοπής. Κόψε την βρώμη σε μεγάλα κομμάτια.
Στη συνέχεια σε ένα ρηχό πιάτο βάλε τα αυγά, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, την βανίλια και το κορνφλάουερ. Βύθισε τα κομμάτια βρώμης στο παχύρρευστο μείγμα και από τις δύο πλευρές. Τηγάνισε τες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top