Πώς η γυμναστική βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος

Τα οφέλη της γυμναστικής στη ζωή μας

πεπτικό σύστημα γυμναστική

Η γυμναστική είναι ο βασικός τρόπος να διατηρούμε σώμα και πνεύμα σε φόρμα. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η γυμναστική αποτελεί και έναν εξαιρετικό σύμμαχο για την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Πώς όμως συμβάλει σε αυτήν;

Το να διατηρούμαστε ενεργές αποβάλει το stress από τον οργανισμό μας, ενώ διατηρεί σε ισορροπημένα επίπεδα και το σωματικό μας βάρος. Αυτοί οι δύο παράγοντες συμβάλουν στο να λειτουργεί το πεπτικό μας σύστημα ομαλά, ενώ παράλληλα αποφεύγονται συμπτώματα όπως το φούσκωμα και η δυσκοιλιότητα που ταλαιπωρούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Επιπλέον, το σώμα φαίνεται πως απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών που καταναλώνει.

Tεχνικές για να καταπολεμήσεις το στρες

Η φυσική δραστηριότητα ενδυναμώνει την λειτουργία του εντέρου, αυξάνει τη ροή του αίματος προς το μυϊκό σύστημα και βοηθά την τροφή να περνά πιο εύκολα από το έντερο.

Πώς να ενισχύσετε τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος

Κινηθείτε: Προσπαθήστε να κινείστε καθημερινά και να γυμνάζεστε, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να κάνετε έναν απλό περίπατο.

Δοκιμάστε τη yoga

Η yoga είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ενισχύσετε το πεπτικό σας σύστημα και να απαλλαγείτε από το φούσκωμα.

Διατηρείστε μια ισορροπημένη διατροφή

Επιλέξτε για την διατροφή σας περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά, ψωμί με διάφορους σπόρους, πατάτες μαζί με την φλούδα τους ή και ξερά φρούτα.

Καταναλώστε αρκετά υγρά

Πιείτε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς αυτό κάνει θαύματα ως προς την διαδικασία της πέψης.

Δοκιμάστε τις αναπνοές

Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στην ενίσχυση του διαφράγματος και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης.

Επιλέξτε την ήπια άσκηση

Η ήπια μέχρι μέτριας έντασης άσκηση είναι καλύτερη για το πεπτικό σας σύστημα από τα πιο έντονα workouts, καθώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές όπως η διάρροια, συχνές σε αθλητές που προτιμούν το έντονο τρέξιμο.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top