Το αερόβιο πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος

Σίγουρα αποτελέσματα!

κάψιμο λίπους

Βρήκαμε το αερόβιο πρόγραμμα για κάψιμο λίπους που αν βάλεις στην καθημερινότητα σου θα δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου. Και αφού γυμνάζεσαι που γυμνάζεσαι, γιατί να μην το δοκιμάσεις αυτό;

Δες πώς να διατηρείς φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα σου

«Όταν ωθείς το σώμα σου στα άκρα, πρέπει να αυξήσει τη ροή αίματος και τη μεταφορά οξυγόνου για να προσαρμοστεί» εξηγεί ο Μάρτιν Τζιμπάλα, Ph.D., καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου McMaster στο Οντάριο. «Αυτό μπορεί να αυξήσει την καύση θερμίδων και την ικανότητα του οργανισμού να μεταβολίζει το λίπος» προσθέτει ο ίδιος. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι ένα μόνο σπριντ των 30 δευτερολέπτων αυξάνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης στο αίμα –που ενισχύει τη μυϊκή μάζα και καίει το λίπος– κατά 530%!

Τι θα χρειαστείς: 
Ένα σχοινάκι και μία ιατρική μπάλα ή ένα βαράκι 3-4 κιλών. Σχοινάκι: σμίλευση σε 10 λεπτά Θερμίδες που καίγονται: 100* Ο συνδυασμός αεροβικής υψηλής έντασης και ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης (όπως αυτές που θα κάνεις σε αυτή την προπόνηση) καίει 50% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν έκανες μόνο ασκήσεις με αντιστάσεις. Εκτέλεσε κάθε άσκηση για 1 λεπτό και επανάλαβε το πρόγραμμα. * Η καύση θερμίδων αναφέρεται σε γυναίκα βάρους 65 κιλών.

1. Σχοινάκι
Προσπάθησε να κάνεις ένα άλμα (όχι δύο) για κάθε στροφή. Εάν δεν έχεις σχοινάκι, ή αν το ταβάνι στο χώρο σου είναι χαμηλό, κούνα απλώς τα χέρια σου και πήδα σαν να έκανες σχοινάκι.

2. Διαγώνια στροφή
Κράτα την ιατρική μπάλα ή ένα βαράκι 3-4 κιλών με τα δύο χέρια μπροστά στο στήθος, με τα χέρια τεντωμένα, και στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά. Λύγισε και τα δύο γόνατα και στρέψε τα πέλματα προς τα αριστερά, χαμηλώνοντας την μπάλα προς την αριστερή κνήμη (Α). Τέντωσε αμέσως τα πόδια, σήκωσε την μπάλα πάνω από το κεφάλι και κάνε περιστροφή προς τα δεξιά (Β). Επανάλαβε για 30 δευτερόλεπτα και άλλαξε πλευρά (κάνε περιστροφή προς την αντίθετη πλευρά).

 

Τέσσερα τρόφιμα που τρώμε λάθος

3. Τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά
Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Σήκωσε το δεξί γόνατο στο ύψος του γοφού (Α) και έπειτα χαμήλωσε το δεξί πέλμα και σήκωσε το αριστερό γόνατο (Β). Επανάλαβε, κάνοντας μικρά, γρήγορα βήματα μπροστά και πίσω, σαν να τρέχεις μέσα από λάστιχα.

4. Προβολές με αλλαγή
Κράτα την ιατρική μπάλα με τα δύο χέρια μπροστά στο στήθος, τους αγκώνες να βγαίνουν προς τα έξω και στάσου όρθια με τα πόδια κλειστά. Πήδηξε ενώ τεντώνεις τα χέρια μπροστά και κάνεις ψαλίδι με τα πόδια (Α). Κάνε προβολή ενώ προσγειώνεσαι. Πήδηξε αμέσως προς τα πίσω και επανάλαβε, κάνοντας προβολή με το αντίθετο πόδι όταν προσγειωθείς (Β) στην επόμενη επανάληψη.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top