Θέλεις το παιδί σου να τρώει όλα τα φαγητά; Δες τι πρέπει να κάνεις

Μπείτε μαζί στην κουζίνα

παιδί/διατροφή

Τα παιδιά έχουν μία έμφυτη κλίση σε οτιδήποτε “κρύβει” ζάχαρη και γενικότερα πολλές θερμίδες, αλλά λίγα θρεπτικά συστατικά. Περί την ηλικία των 5, το μικρό σου τείνει να εμφανίζει μία επιλεκτικότητα στις τροφές που του αρέσει να καταναλώνει. Και, φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, οι προτιμήσεις του δεν περιστρέφονται γύρω από φρούτα και λαχανικά.

Πριν του θυμώσεις, σκέψου πως ήσουν κι εσύ στην δική του ηλικία και προσπάθησε να βρεις τρόπους που θα τον βοηθήσουν να εντάξει φρούτα και λαχανικά στην διατροφή του.

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν σχεδόν μηδενικές θερμίδες

Πιο κάτω μαζέψαμε μερικές ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση: 

Πρόγραμμα 

Καθιερώνοντας συγκεκριμένες ώρες που σερβίρεται το φαγητό ή τα σνακ στο σπίτι, θα βοηθήσει τα παιδιά να ρυθμίσουν την όρεξή τους και να βρουν ένα σταθερό ρυθμό στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε, στα παιδιά αρέσει και λειτουργεί η σταθερότητα και το πρόγραμμα. Άσε που έτσι ίσως καταφέρεις να νικήσεις αυτό το αέναο παιχνίδι που κάνει το μικρό σου, όταν δεν του αρέσει και τόσο το φαγητό που έχει στο πιάτο του.

Νέες τροφές… παιχνιδάκι

Οι περιγραφές των φαγητών μπορεί να βοηθήσουν πολύ τα παιδιά που δυσκολεύονται να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Αντί, λοιπόν, να σκέφτεσαι πως δεν θα του αρέσει κάτι, καλύτερα να λειτουργήσεις με στόχο να πρώτα να προσθέσεις στο πιάτο του μία νέα τροφή, στη συνέχεια να βρεις έναν διασκεδαστικό – αλλά ταυτόχρονα διδακτικό – τρόπο να το περιγράψεις και εν τέλει να το δοκιμάσει.

Και στην κουζίνα μαζί

Εσύ και το μικρό σου φοράτε τις ποδιές και τα γάντια σας και είστε έτοιμοι να φτιάξετε μαζί το σημερινό μεσημεριανό. Εύκολη ή δύσκολη συνταγή μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι ότι το παιδί σου θα γνωρίσει από πρώτο χέρι – κυριολεκτικά – μερικές νέες τροφές και θα παρατηρήσει με τα δικά του μάτια πόση αγάπη αφιερώνεις στο φαγητό που το ετοιμάζει. Και, κάπως έτσι τα νέα συστατικά θα δοκιμάσει.

Παίξε με τις συνταγές σου

Ένας εύκολος τρόπος να ενσωματώσεις νέες τροφές στη διατροφή του παιδιού σου είναι να “πειράξεις” λίγο την κλασική συνταγή και να “κρύψεις” μικρές υγιεινές εκπλήξεις που το μικρό σου δεν πρόκειται να καταλάβει ότι βρίσκονται στο πιάτο του. Θυμήσου τα λαχανικά! Έτσι, θα συνηθίσει τη γεύση του και εν τέλει θα θέλει να τα καταναλώνει ακόμα και… σκέτα!

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top