Ποιες είναι οι δύο ιδανικές στιγμές για να πιείς καφέ

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

καφές ρόφημα

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το πρωί μόλις ξυπνήσουν πίνουν καφέ, αλλά πρόσφατη έρευνα είχε άλλα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, μια διεθνή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 39.000 άτομα και δημοσιεύθηκε στο «The List», μια κούπα καφέ δεν κατατάχθηκε ως το κορυφαίο ρόφημα που καταναλώνουν οι άνθρωποι το πρωί. Ποιο ήταν το δημοφιλέστερο; Μα φυσικά ένα ποτήρι νερό.

Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας, είναι πολύ καλό. «Όταν ξυπνάτε το πρωί, το σώμα σας τείνει να είναι ελαφρώς αφυδατωμένο», επισημαίνει η διατροφολόγος Paula Simpson. «Ο οργανισμός σας δεν είναι σε θέση να λαμβάνει υγρά για περίπου οκτώ ώρες, οπότε το να πίνετε μερικά ποτήρια νερό όταν ξυπνάτε για πρώτη φορά θα βοηθήσει στην ενυδάτωση του σώματός σας, θα επιτρέψει την καλή πέψη και θα σας κάνει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον πιο υγιεινό τρόπο». Τα οφέλη δε σταματούν μόνο εκεί. Το πόσιμο νερό μετά το ξύπνημα θα γεμίσει το στομάχι σας, κάτι που θα σας επιτρέψει να μην τρώτε αλόγιστα όλη την ημέρα, βοηθώντας παράλληλα και την επιδερμίδα σας να φαίνεται αναζωογονημένη και πιο υγιής.

Koυρκουμάς: Πότε κάνει καλό και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγεται

Πολλοί άνθρωποι πίνουν καφέ το πρωί

Ενώ το νερό μπορεί να είναι το νούμερο ένα ρόφημα το πρωί, ο καφές έρχεται αμέσως μετά. Σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν πως ένα ποτήρι καφές είναι από τα πρώτα πράγματα που πίνουν το πρωί. Και αυτό επίσης αποτελεί μια καλή είδηση, επειδή παρόλο που η υπερβολική κατανάλωση καφέ ενέχει κινδύνους για την υγεία μας, σύμφωνα με την Healthline, η σωστή ποσότητα «μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας, τη λειτουργία του εγκεφάλου μας και την απόδοσή μας κατά την άσκηση» . Επίσης οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2.

Όμως το να πιείς καφέ αμέσως μόλις ξυπνήσεις δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Θα πρέπει να τον αποφεύγεις για τουλάχιστον μία ώρα από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις. Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να τον αποφεύγεις κάποιες στιγμές της ημέρας , όταν η κορτιζόλη σου -την οποία οι επιστήμονες αποκαλούν «ορμόνη εγρήγορσης»- βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Οι δύο ιδανικές στιγμές για να πιείς έναν καφέ είναι το μεσημέρι (γύρω στη 13.00) και το απόγευμα μεταξύ 5:50 μ.μ. και 6:30 μ.μ.

Ποια τρόφιμα πρέπει να έχουμε σπίτι μας στο Lockdown

Σίγουρα όμως, το νερό και ο καφές δεν είναι οι μόνες επιλογές πρωινού ροφήματος. Περίπου το 15% των ερωτηθέντων ξεκινούν τη μέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι και το 10% μ΄ έναν χυμό.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top