Πώς θα καταλάβεις πως το παιδί σου έχει δυσανεξία στη λακτόζη

Γιατί κάποιους τους ενοχλεί το αγελαδινό γάλα

παιδί-δυσανεξία στη λακτόζη

Οι περισσότεροι γεννιόμαστε με την ικανότητα να χωνεύουμε καλά το γάλα, όμως καθώς μεγαλώνουμε που αρχίζουμε να πίνουμε γάλα άλλου είδους (όπως αγελάδας, κατσικίσιο κλπ), υπάρχει η πιθανότητα να μην το χωνεύουμε καλά.

Θες να αδυνατίσεις; Πρόσθεσε αυτά τα πέντε συστατικά στη σαλάτα σου

Γιατί κάποιους τους ενοχλεί η λακτόζη; 

Ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί το ένζυμο λακτάση που καθώς μεγαλώνουμε σταματά να το παράγει γιατί ουσιαστικά χρειαζόμαστε το μητρικό γάλα μέχρι μία συγκεκριμένη ηλικία και από εκεί και μετά, δε χρειάζεται να πίνουμε γάλα και κάλλιστα μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο και πρωτεΐνες από πολλά τρόφιμα. Από τα δύο και μετά, η λακτάση στο σώμα μας αρχίζει να μειώνεται και έτσι, ακόμη κι ένα νήπιο μπορεί να εμφανίσει δυσανεξία.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχει δυσανεξία το μωρό σου; 

Αρχικά, θα κλαίει και θα είναι εκνευρισμένο μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών, καθώς η κοιλίτσα του πρήζεται και μπορεί να πονά ή να έχει αέρια. Επιπλέον, θα έχει κακοσμία καθώς το σώμα του δυσκολεύεται στη χώνεψη. Διάρροια, κράμπες και πόνος στο στομάχι είναι μερικά ακόμη από τα συμπτώματα. Αν τα συμπτώματα αυτά συμβαίνουνε μετά την κατανάλωση τυριού, γάλακτος, γιαουρτιού, τότε πιθανότατα ευθύνεται η δυσανεξία. Μίλησε με τον γιατρό  ώστε να σε κατευθύνει κατάλληλα.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top