Βελτίωσε την ποιότητα της ζωής σου με αυτές τις συνήθειες

Προσπάθησε να τις εντάξεις στην καθημερινότητά σου

καλές συνήθειες

Οι μικρές μετατοπίσεις στις συνήθειές σου, είναι πιο αποτελεσματικές από τις βαρύγδουπες δηλώσεις για πλήρη αλλαγή, γι’ αυτό σου βρήκαμε 4 μικρές αλλαγές που μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα και που ξέρεις; Μικρές-μικρές, που όμως θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στο τέλος!

Tips για να χάσεις χωρίς κόπο τα περιττά κιλά

1. Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να φτιάξεις το κρεβάτι σου πριν φύγεις το πρωί από το σπίτι

Αφήνοντας το σπίτι περιποιημένο πριν πας στη δουλειά, θα νιώσεις την ντοπαμίνη να κυριεύει τον οργανισμό σου.

Διατροφικά tips για μία ισορροπημένη διατροφή και στο γραφείο


2. Για καλύτερες σχέσεις κάνε διαλογισμό, έστω και για δύο λεπτά την ημέρα

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τις σχέσεις σου. Γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις καλύτερη, πιο γειωμένη, πιο σταθερή. Μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις σχέσεις σου με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα. Και όταν λέμε διαλογισμό, εννοούμε αυτό τον προσωπικό χρόνο μόνη σου και απερίσπαστη.

3. Ονειρεύσου μέσα στη μέρα έστω και για 120 δευτερόλεπτα

Ο πρώτος συνειρμός, που σου έρχεται στο νου είναι ίσως οι ονειροπόλοι, μη ρεαλιστές άνθρωποι που ονειροβατούν. Λάθος. Δαπάνησε μερικά λεπτά στη μέρα σου, για να ονειρευτείς ένα μέρος που θέλεις να επισκεφτείς, το σπίτι που θα ήθελες να φτιάξεις, μία απαιτητική αλλά πεντανόστιμη συνταγή μαγειρικής, οτιδήποτε θα σου προσφέρει ψυχολογικό «οξυγόνο» για να αντέξεις τη σκληρή ρουτίνα της καθημερινότητας.

4. Αν κάτι χρειάζεται λιγότερο από δύο λεπτά για να ολοκληρωθεί καν’ το τώρα

Στο βιβλίο Getting Things Don, ο David Allen προτείνει να ολοκληρώνεις όλα αυτά τα μικρά που χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα, τη στιγμή που πρέπει. Μην συσσωρεύεις μικρές υποχρεώσεις για αργότερα, όταν το μόνο που χρειάζεται είναι να δαπανήσεις δύο λεπτά από το χρόνο σου.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top