Eύκολα tips για να απαλλαγείς από το περιττό βάρος

Δε χρειάζεται να είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου

tips για να χάσεις βάρος

Μετά τις διακοπές προσπαθείς να μπεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής και σε αγχώνει; Ο διατροφολόγος σού δίνει τις σωστές συμβουλές που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και να τηρείς εάν θες να χάσεις κιλά χωρίς να το καταλάβεις και κυρίως να μην τα πάρεις πίσω.

Πώς θα καταλάβεις ποιες τροφές επηρεάζουν το σώμα σου!

1. Βάλε στόχους 

Όχι μόνο στη απώλεια βάρους αλλά και γενικός στη ζωή είναι καλά να θέτεις στόχους έτσι ώστε να έχεις κάτι στον ορίζονται που θες να καταφέρεις γιατί έτσι μπορείς να κάνεις τα απαραίτητα βήματα για να φτάσεις εκεί. Με αυτό τον τρόπο είσαι συγκεντρωμένη σε αυτό και δεν αναλώνεις επιπλέον ενέργεια για περιττά πράγματα που ενδεχομένους να σε βγάλουν εκτός πορείας.

2.Προγραμματίσου 

Κάποιες φορές δεν σου φτάνουν οι ώρες της ημέρας για να κάνεις όλα όσα θα ήθελες να κάνεις. Αυτό οφείλετε στο ότι δεν έχεις προγραμματιστεί σωστά και σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο σου. Πάρε ένα ημερολόγιο και γράψε κάτω κάθε μέρα τη πρέπει να κάνεις και έτσι θα δεις πως υπάρχει χρόνος για 1 ώρα εκγύμναση τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα. 

Τα οφέλη του σταφυλιού στον οργανισμό σας

3.Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις γυμναστήριο 2 ώρες την ημέρα

Μελέτες έχουν δείξει πως η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (High intensity interval training- HIIT) για 30-40 λεπτά είναι πιο αποτελεσματική στη απώλεια λίπους και στη τόνωση των μυών παρά από γυμναστική μέτριας έντασης για περισσότερο από 1 ώρα.
Διατροφή τις μέρες ξεκούρασης. Τις μέρες ξεκούρασης θα πρέπει η πρόσληψη θερμίδων να είναι πολύ λιγότερη από τις μέρες άσκησης. Αυτές τις μέρες θα ήταν καλά να χρησιμοποιείς λιγότερο το αυτοκίνητο και περισσότερο τις σκάλες.

4.Μεσογειακή διατροφή

Βρισκόμαστε στη Μεσόγειο, αλλά η διατροφή μας δεν έχει να καμία σχέση με τη μεσογειακή διατροφή. Η βάση της διατροφής πρέπει να είναι οι ολικής αλέσεως υδατάνθρακες και τα δημητριακά. Κατανάλωσε πολλά λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο και αντικατάστησε τα κρεατικά με ψαρικά. Προσοχή επίσης στα γαλακτοκομικά και προτίμησε αυτά με χαμηλά λιπαρά. 

5. Σαββατοκύριακο

Μην είσαι υπερβολικά αυστηρή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αφού αυτό θα οδηγήσει σε υπερ-φαγία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Κράτησε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας μακριά από υπερβολές.

6. Διασκεδάστε

Όταν το πρόγραμμα γυμναστικής δεν σου αρέσει τότε θα έχεις πολύ λιγότερη όρεξη και ενέργεια να το διεκπεραιώσεις και δεν θα είσαι όσο παραγωγική θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην έχεις τα αποτελέσματα που θα θες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυμναστείς οπόταν διάλεξε κάτι που να σου αρέσει και κάνε τη γυμναστική όχι μια υποχρέωση αλλά ένα hobby.

7. Να είσαι θετική και όχι αυστηρή με τον εαυτό σου

Η ζωή είναι περίπλοκη και δύσκολη, η καθημερινότητα γρήγορη και μπορεί κάποιες μέρες να μην καταφέρεις να κάνεις όλα όσα έχεις προγραμματίσει. Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σας. Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις.

 Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top