Πώς να χάσετε εύκολα κιλά μετά τις διακοπές

Ποιες τροφές να βάλεις στο διαιτολόγιό σου

κιλά διακοπών

Η περίοδος των διακοπών αποτελεί  την τέλεια δικαιολογία προκειμένου να το ρίξουμε λίγο παραπάνω έξω και να ενδώσουμε σε όλους τους γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς που εμφανίζονται μπροστά μας, χωρίς αναστολές. Επιστρέφοντας όμως στην καθημερινότητα, σύντομα διαπιστώνουμε πως μαζί με εμάς, επέστρεψαν και οι ενοχές, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε εντατικά να ξαναμπούμε σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, ώστε να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά των διακοπών.

Πώς να κάψετε περισσότερες θερμίδες στο τρέξιμο

Ασφαλώς οι εξαντλητικές δίαιτες καθώς και τα έτοιμα σκευάσματα, δεν θα πρέπει να αποτελούν τις πρώτες μας επιλογές, αφού η αποτοξίνωση του οργανισμού μας, μπορεί να γίνει εύκολα και ανώδυνα με φυσικά υλικά. Αν λοιπόν, ήρθε και για σένα η detox περίοδος μετά τις διακοπές, δεν έχεις παρά να προσθέσεις στην καθημερινή διατροφή σου, τις παρακάτω τροφές που θα σε βοηθήσουν να «ξεφουσκώσεις» και να επαναφέρεις τον οργανισμό σου στην φυσιολογική του λειτουργία.

Φρέσκα φρούτα

Είναι η no1 κίνηση προκειμένου να επιστρέψεις και πάλι στα φυσιολογικά σου. Τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες, που ενεργοποιούν την καλή λειτουργία του οργανισμού σου. Φρόντισε να καταναλώνεις αρκετά μέσα στην μέρα.

Αβοκάντο

 Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην γρήγορη ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Απομακρύνει σε χρόνο dt τις τοξίνες από το σώμα σου.

Φυλλώδη λαχανικά

 Το σπανάκι και το μαρούλι, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών καθώς επίσης και στην αποβολή των τοξινών.

Πράσινο τσάι

Είναι αυτονόητο πως όταν μπαίνουμε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, πρέπει να καταναλώνουμε πολλά υγρά και νερό. Το πράσινο τσάι είναι εμπλουτισμένο με κατεχίνες, οι οποίες βελτιώνουν την λειτουργία του συκωτιού και ενεργοποιούν την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων.

Μπρόκολo

 Δικαίως θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές υγιεινές τροφές, αφού οι βιταμίνες και τα συστατικά του προλαμβάνουν πολλές μορφές καρκίνου. Το μπρόκολο κάνει την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό παιχνιδάκι.

Συντάκτης:Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top