Έτσι θα αποφύγεις το φούσκωμα μετά το τραπέζι του Πάσχα

Oι διατροφικές «παγίδες» που πρέπει να αποφύγεις

αρνί

Μπορεί φέτος το Πάσχα να μένουμε σπίτι εξαιτίας της πανδημίας, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα το ρίξουν στο φαγητό… ακόμη και στην καραντίνα.

Όμως η απόλαυση δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής. Γι αυτό, δεν θα είσαι χαρούμενη ή πιο ευτυχισμένη εάν υπερκαταναλώσεις φαγητό. Μπορείς και πάλι να ακολουθήσεις τα έθιμα και να φας κρέας, πατάτες, τζατζίκι, λαχταριστές σαλάτες κτλ, αλλά χρειάζεται να αποφύγεις τις διατροφικές παγίδες των ημερών. 

Οι θερμίδες που «κρύβουν» τα αγαπημένα γλυκά του Πάσχα

Πώς μπορείς να δοκιμάσεις από ό,τι υπάρχει στο πιάτο αλλά να μην φουσκώσεις;

1)Το τσίμπημα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Μην τρως από εδώ και από εκεί με δικαιολογία πως δοκιμάζεις μην τυχόν και έπεσε περισσότερο αλάτι.

2) Μην αντισταθείς στις τηγανητές πατάτες (φέτος σου αξίζουν ακόμη περισσότερο) αλλά μήπως να της κάνεις ψητές στο φούρνο; Το ίδιο νόστιμες και τραγανές θα είναι αλλά χωρίς όλο αυτό το λάδι.

3) Γέμισε το πιάτο σου με αρκετή σαλάτα ή αγγουράκια και καροτάκια.

4) Απόφυγε τις sauce και προτίμησε το παραδοσιακό γιαούρτι (ή και τζατζίκι)

5) Φυσικά και θα φας γλυκό. Απλά ένα κομμάτι για να υπάρχει μέτρο. Άλλωστε αυτή η ποσότητα θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό.

Επιμέλεια: MylifeTeam

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top