Θες summer body; Φάε φυστικοβούτυρο!

Αυτά τα 3 facts θα σε πείσουν!

Φυστικοβούτυρο

Αποτελεί τροφή δίκοπο μαχαίρι. Αρχικά, είτε το λατρεύεις είτε δε θες να ακούς το όνομα του. Είτε πιστεύεις ότι έχει να προσφέρει αρκετά στην υγεία σου είτε το θεωρείς ανθυγιεινό.

Φυσικά, σου μιλάω για το φυστικοβούτυρο. Και στόχος μου σήμερα είναι να σου αποδείξω ότι, τελικά, έχει αρκετά οφέλη για τον οργανισμό:

1. Αποτελεί πηγή πρωτεΐνης

Τα φιστίκια είναι μια φυσική πηγή πρωτεΐνης που αρκετοί παραμελούν προτιμώντας κρέας ή θαλασσινά. Εσύ ήξερες ότι δυο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο προσφέρουν 7-8 γραμμάτια πρωτεΐνης, δηλαδή όση ποσότητα χρειαζόμαστε ημερησίως;

2. Προσφέρει «καλή» χοληστερόλη

Βοηθάει πολύ στην υγεία της καρδιάς. Ο λόγος είναι ότι τα φιστίκια είναι γεμάτα με υγιεινά λιπαρά, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και αυξάνουν την καλή (HDL). Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; ότι το φυστικοβούτυρο μειώνει τα ποσοστά λίπους στο σώμα.

3. Προσφέρει (άπλετη) ενέργεια

Μπορεί να  πιστεύεις ότι οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα, αλλά στην πραγματικότητα τα λιπαρά είναι μια εξίσου ποιοτική πηγή ενέργειας. Και, όπως είπαμε και λίγο πριν, το φυστικοβούτυρο περιέχει μεγάλη ποσότητα υγιεινών λιπαρών. Το φυστικοβούτυρο σε μικρές ποσότητες αποτελεί το ιδανικότερο snack πριν από την προπόνηση. Συνδύασε το με ριζογκοφρέτα και θα με θυμηθείς.

 

Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος
Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top