Πέντε συμβουλές για γονείς με υπέρβαρα παιδιά

Βοήθησέ το να γίνει ένας υγιής έφηβος και ενήλικας

συμβουλές σε γονείς με υπέρβαρα παιδιά

Όταν τα παιδιά είναι μικρά και έχουν παραπάνω κιλά, μπορεί να τα θεωρούμε χαριτωμένα ή οι γονείς απλά να κάνουμε ότι δεν το παρατηρούμε. Κι όμως, αυτά τα παιδιά ενδεχομένως να φτάσουν στην πρώιμη εφηβεία και να έχουν πρόβλημα με το βάρος τους, πρόβλημα που θα κουβαλούν πολλαπλάσιο στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή τους.

Οφείλουμε λοιπόν να μην κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα και να βοηθάμε τα υπέρβαρα παιδιά:

1. Γίνε εσύ το πρότυπό του:
Για να μάθει το παιδί να αγαπά το σώμα του, να τρώει σωστά και να ασκείται, πρέπει πρωτίστως να το δει να γίνεται από τους ίδιους τους γονείς του. 

2. Μην το υποβάλλεις σε περισσότερη άσκηση:
Το ότι έχει παραπάνω κιλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασκείται παραπάνω από ένα παιδί με φυσιολογικό βάρος. Είναι όμως σημαντικό να ασκείται τακτικά και η οικογένεια να ενθαρρύνει τις σωματικές δραστηριότητες.

3. Μην το μπουκώνεις με φαγητό:
Βάλτου στο πιάτο του παιδική μερίδα, και όχι την ίδια ποσότητα που τρως εσύ. Σε περίπτωση που πεινάσει, μόνο τότε συμπλήρωσε φαγητό στο πιάτο του.

4. Φρόντισε να τρώει υγιεινά:
Το γρήγορο φαγητό είναι βολικό αλλά και καταστροφικό για την υγεία, όλων μας. Καλό είναι το παιδί να τρώει 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, και όχι πολλά λιπαρά και ζάχαρη. 

5. Να ξεκουράζεται και να κοιμάται:
Όχι να ξενυχτάει μπροστά στην οθόνη του τάμπλετ ή περνώντας το χρόνο του ξαπλωμένο στον καναπέ. Και αυτό χρειάζεται, φυσικά, αλλά δεν πρέπει να αποτελεί τον κανόνα, παρά μόνο την εξαίρεση στο πλαίσιο μιας υγιεινής τακτικής και τρόπου ζωής.

Συντάκτης:Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top