Η ποδηλασία αποδεικνύεται καλύτερη άσκηση από το τρέξιμο

Νέα έρευνα Αμερικανών ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα

ποδηλατο vs τρέξιμο

Αίσθηση προκαλεί σε όσους ασκούνται σταθερά, μια νέα  έρευνα του Appalachian State University στην Β. Καρολίνα, που έρχεται να εκθρονίσει το τρέξιμο από το βασίλειο των ασκήσεων γυμναστικής. 

 Όπως αναφέρει το περιοδικό Brain, Behavior and Immunity που δημοσίευσε την έρευνα, η ποδηλασία αποτελεί κορυφαία γυμναστική που αφήνει το τρέξιμο χαλαρά στην δεύτερη θέση έρχεται να το ρίξει από τον θρόνο του και να το αντικαταστήσει με την ποδηλασία.

Σύμφωνα με τον γιατρό  David C. Nieman, που ηγείται της έρευνας η ποδηλασία είναι πολύ πιο ασφαλής για τους μυς σε σχέση με το τρέξιμο. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι δρομείς υπέφεραν από φλεγμονές και πόνους μακροχρόνιους.   

Οι επιστήμονες αφού έκαναν εξετάσεις σε επαγγελματίες δρομείς και ποδηλάτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πόνους. Αυτό οφείλεται σε μεγαλύτερη συστολή των μυών κατά τη διάρκεια του τρεξίματος που με τη σειρά της προκαλεί ζημιά στους μυς σε μακροχρόνιο επίπεδο. 

Αν αγαπάτε πιο πολύ το τρέξιμο, τουλάχιστον μπορείτε να το μειώσετε λίγο και να προσθέσετε το ποδήλατο στην καθημερινή σας άσκηση και θα εκπλαγείτε από τα οφέλη που θα προσφέρει στον οργανισμό σας.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top