Aυτές είναι οι υγιεινές τροφές που βλάπτουν αν κάνουμε υπερκατανάλωση

Όλα χρειάζονται μέτρο

Υγιεινές τροφές που βλάπτουν αν κάνουμε υπερκατανάλωση

Καλό στην υγεία έχει αποδειχθεί πως κάνουν κάποιες τροφές ωστόσο αν προβούμε σε υπερκατανάλωση θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ω-3

Τα Ω-3 λιπαρά τα οποία περιέχονται στο ιχθυέλαιο και στα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, την οποία όμως αν κάποιος υπερκαταναλώσει γίνεται επικίνδυνη για τον οργανισμό.

Τόνος

Ο τόνος μπορεί σε μικρή ποσότητα να κάνει καλό αν όμως κάποιος τρέφεται αποκλειστικά με αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία. Στα παιδιά μπορεί να προκαλέσει αναπτυξιακές καθυστερήσεις και στους ενήλικες προβλήματα όρασης, μειωμένη ακοή και ομιλία.

Κανέλα

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όμως η  κουμαρίνη που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα του ήπατος και καρκίνο.

Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας όταν λαμβάνουμε μικρές δόσεις του. Σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Καφές

Οι λίγοι καφέδες μπορεί να είναι ευεργετικοί για τον οργανισμό μας, όμως αν το παρακάνουμε είναι πιθανό να «τσακίσουμε» το νευρικό μας σύστημα, να έχουμε αυπνία, νευρικότητα, στομαχόπονο ακόμα και ταχυπαλμία.

Συκώτι

Πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη Α και χαλκό είναι το συκώτι αν όμως κάποιος τρώει μεγάλες ποσότητες είναι πιθανό να έχει προβλήματα στην όραση, πόνο στα οστά, ενώ μακροπρόθεσμα αυξάνει  τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top