Η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας αποκαλύπτει έξυπνα tips για να μην πάρουμε κιλά τις γιορτές

Ποιο είναι το "χειρότερο" γλυκό που μπορούμε να φάμε;

Πώς να μην παχύνουμε τις γιορτές

Όλοι λίγο πολλοί μαζεύονται αυτές τις μέρες σε οικογενειακά τραπέζια και εκτός από γαλοπούλα, τρώνε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες.

Αυτός είναι κι ο λόγος που πολλές γυναίκες μετά τις γιορτές «τσιμπάνε» 2-3 κιλάκια παραπάνω.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να μην παχύνουμε, αλλά και να μη στερηθούμε;

Η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μοιράζεται μαζί μας κάποια tips.

«Αν κάνουμε εμείς το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καλό είναι να μην έχουμε τα γλυκά σε εμφανές σημείο σερβιρισμένα, γιατί έχει αποδειχθεί πως ο εγκέφαλος στη θέα του γλυκού δρα πολύ πιο έντονα. Οπότε τα κρύβουμε διακριτικά ή τα καλύπτουμε με μία όμορφη συσκευασία. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταναλώνουμε πιο συνειδητά το γλυκό. Τα γλυκά είναι ευχαρίστηση, δεν είναι για να μας χορτάσουν. Οπότε δεν μπορούμε να τα καταναλώνουμε ως κυρίως γεύμα. Θα πρέπει πρώτα να τρώμε το γεύμα μας και μετά το γλυκό».

Παράλληλα, η διατροφολόγος τονίζει πως δε θα πρέπει να παραλείπουμε γεύματα και να καταναλώνουμε τροφές με φυτικές ίνες.

«Αν θελήσουμε γλυκό, μπορούμε να φάμε μία μπουκίτσα. Επίσης, είναι καλύτερο να φάμε μελομακάρονο από κουραμπιέ», λέει χαρακτηριστικά στο star.gr η Κλειώ Δημητριάδου.

Όσο για το ποιο γλυκό είναι το χειρότερο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους; Όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι οι δίπλες.

Της Δέσποινας Μαλέλη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top