Το ποδήλατο συναντά... την τέχνη

«Bicycle Film Festival» για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το ποδήλατο συναντά... την τέχνη

Για πρώτη φορά βρίσκεται στην Αθήνα το «Bicycle Film Festival», ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με θέμα το ποδήλατο που ταξιδεύει σε 30 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από βόλτες και αγώνες μέχρι ανοιχτές συζητήσεις, εκθέσεις και συναυλίες, που διεξάγονται από τις 11 έως και τις 25 του μήνα.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την έκθεση εικαστικών και ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών σήμερα και αύριο με τρεις προβολές κάθε μέρα.

Η ελληνική έκδοση του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και μια greatest hits ενότητα, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες που έχει φιλοξενήσει στα δέκα χρόνια του παγκοσμίως.

Παράλληλα, το φεστιβάλ προτρέπει τους λάτρεις του ποδηλάτου να φτιάξουν την δική τους ταινία μικρού μήκους!

Τέλος, έκθεση «SPOKED!» διαπραγματεύεται την επιστροφή του ποδηλάτου στην καθημερινότητα: ζωγράφοι, χαράκτες, φωτογράφοι, illustrators, performers, νεαροί φίλοι του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και κοινωνικές ομάδες χρησιμοποιούν τα αγαπημένα τους μέσα για να μιλήσουν για το αγαπημένο τους μέσο.

Μετά τις προβολές των ταινιών θα γίνονται parties και συναυλίες σε γνωστά στέκια της πόλης.

Το «Bicycle Film Festival» ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη πριν από 10 χρόνια θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την μόδα, την τέχνη και τον κινηματογράφο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top