Η Εκατομμυριούχος - Είδαμε την παράσταση με Ζουγανέλη - Κουρή

Μιούζικαλ με μεγάλες προσδοκίες και μεγάλες ερμηνείες στο Παλλάς

Δείτε όσα είπαν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κι ο Νίκος Κουρής για την Εκατομμυριούχο στο Breakfast@Star

Όταν φεύγεις από μια παράσταση έχοντας για ημέρες κολλημένα τα τραγούδια στο μυαλό σου, σημαίνει ότι κάτι έχει πολύ καλά. Κι αυτό συμβαίνει με την Εκατομμυριούχο, ίσως το πιο καλοκουρδισμένο -σε όλα τα επίπεδα- μιούζικαλ που πέρασε από το θέατρο Παλλάς τα τελευταία χρόνια, με μια Ελεωνόρα Ζουγανέλη που κλέβει τις εντυπώσεις κι έναν Νίκο Κουρή να δίνει τον ρυθμό στην ιστορία

«Η εκατομμυριούχος» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Νίκο Κουρή

Παρά το κλισέ love story δια χειρός Τζορτζ Μπέρναρντ Σω με κάτι από Η κόμησσα της φάμπρικας, η γρήγορη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα κι οι εξαιρετικές ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, σε συνάρτηση με όλους τους γύρω ηθοποιούς και τα σκηνικά (του Μανόλη Παντελιδάκη), κάνουν την Εκατομμυριούχο, ένα μοναδικό υπερθέαμα που σε βάζει από τα πρώτα λεπτά στον γεμάτο μουσική, χρώματα, χιούμορ κι έρωτα κόσμο του.

Η Εκατομμυριούχος: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη... πολιορκεί στη σκηνή τον Νίκο Κουρή με κάθε μέσο!

Η Εκατομμυριούχος: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη... πολιορκεί στη σκηνή τον Νίκο Κουρή με κάθε μέσο!

Στην περίπτωση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, της εκατομμυριούχου Επιφάνιας, δεν είναι μόνο η μοναδική της φωνή που ξεσηκώνει, αλλά κι η πρόζα την οποία -κυριολεκτικά- παίζει στα δάχτυλά της. Πιο λαμπερή από ποτέ, με τα τραγούδια της δημιουργεί πληθώρα συναισθημάτων στους θεατές, με αυτό της χαράς να κυριαρχεί. Το κωμικό στοιχείο έρχεται άμα τη εμφανίσει του συμπρωταγωνιστή και συμπαίκτη της Νίκου Κουρή. Ο άρτιος τεχνικά ηθοποιός για ακόμα μια φορά κλέβει τις εντυπώσεις και δέχεται το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Εκτός από ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο επιτελείο χορευτών και μουσικών, στην παράσταση συμβάλλουν με το ταλέντο τους ο Βασίλης Κούκουρας, ο Ιβάν Σβιτάιλο, η Μαριλού Κατσαφάδου, ο Βασίλης Τσιγκριστάρης (που υπογράφει μαζί με τον Γιάννη Κακλέα τη θεατρική διασκευή), η Ροζαμάλια Κυρίου, ο Στράτος Λύκος κι η Κατερίνα Σούσουλα.

Όλες οι λαμπερές εμφανίσεις στο Θέατρο Παλλάς

Τα κοστούμια είναι της Ηλένιας Δουλαδίρη, η Ελεωνόρα αλλάζει δεκάδες κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι χορογραφίες της Στεφανίας Σωτηροπούλου κι οι φωτισμοί της Στέλλα Κάλτσου. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Βάιου Πράπα κι οι στίχοι της Σάννυ Μπαλτζή. Οι ενορχηστρώσεις του Αλέξιου Πρίφτη, ενώ η ορχήστρα, ζωντανά επί σκηνής, διευθύνεται από τον μαέστρο Ανδρέα Κουρέτα. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ηλίας Σαμαρτζής, Ηλίας Αλγκάερ, Μιχάλης Τσιφτσής και Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

Λίγα λόγια για την Εκατομμυριούχο

Η Επιφάνια (Ελεωνόρα Ζουγανέλη), η πλουσιότερη γυναίκα στην Αγγλία, ζητάει από τον διαχειριστή της περιουσίας της, τον δικηγόρο Ιούλιο (Βασίλης Κούκουρας), να συντάξει τη διαθήκη της, αφήνοντας τα πάντα στον σύζυγό της (Βασίλης Τσιγκριστάρης), έναν ερασιτέχνη πρωταθλητή της πυγμαχίας, ενώ δηλώνει ότι, μετά την υπογραφή της διαθήκης, σκοπεύει να αυτοκτονήσει, προκειμένου να καταστρέψει τον σύζυγό της που την απατά, μιας κι αυτός θα φανεί ανίκανος να διαχειριστεί τόσα πολλά χρήματα. Ο διαχειριστής της περιουσίας της καταφέρνει να την ηρεμήσει και την πείθει ότι η σωστή απόφαση είναι να χωρίσει και να βρει κάποιον άλλο σύντροφο και της προτείνει να βοηθηθεί από έναν ψυχολόγο. Το πράγμα αρχίζει και περιπλέκεται, γιατί γίνεται αντιληπτή η ιδιαίτερη σχέση που έχει ο Ιούλιος με τον ψυχολόγο (Στράτος Λύκος) που της προτείνει, ενώ και οι δύο τους εποφθαλμιούν την περιουσία της και σκέφτονται να γίνουν αυτοί οι επόμενοι σύζυγοί της. 

Τα ζευγάρια που πήγαν στην επίσημη πρεμιέρα της «Εκατομμυριούχου»

Σε μια βόλτα της με τον ψυχολόγο, θα γνωρίσει έναν γιατρό (Νίκος Κουρής), θα γοητευτεί από αυτόν και, με το πείσμα του πλουσιοκόριτσου, θα επιμείνει να τον προσλάβει για αποκλειστικό γιατρό της. Εκείνος αρνείται, εκείνη επιμένει και χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα για να τον κατακτήσει. 

Η Εκατομμυριούχος: Η επίσημη φωτογραφία της παράστασης με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Νίκο Κουρή

Η Εκατομμυριούχος: Η επίσημη φωτογραφία της παράστασης με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Νίκο Κουρή

Προκειμένου να την αποφύγει, προτείνει και βάζουν μεταξύ τους έναν όρο για μια δοκιμασία, που αν τα καταφέρουν, μετά από τρεις μήνες θα συναντηθούν, για να αποφασίσουν αν θα είναι μαζί.

Στην Ελλάδα, Η Εκατομμυριούχος ανέβηκε πρώτη φορά το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Τον ομώνυμο ρόλο ερμήνευσε η σπουδαία Νόνικα Γαληνέα, που έμελλε να είναι η τελευταία της παράσταση, με τον Γιάννη Μπέζο να συμπρωταγωνιστεί.

Η Εκατομμυριούχος: Οι παλμοί της «Επιφάνιας» αναστατώνουν τον γιατρό!

Η Εκατομμυριούχος: Οι παλμοί της «Επιφάνιας» αναστατώνουν τον γιατρό!

Η Εκατομμυριούχος
Θέατρο Παλλάς
Citylink
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
Τηλ. 210-3213100

Πρόγραμμα παραστάσεων

Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

Εισιτήρια από 15€

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top