Ξεκινά το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων με τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη

Πότε θα γίνει η συναυλία των SWANS

Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων!

Με αποσκευές τα τραγούδια 28 χρόνων δισκογραφίας αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για ένα καλοκαίρι αυθόρμητο και δυναμικό, ο Μίλτος Πασχαλίδης δίνει μια συναυλία από αυτές που μένουν αξέχαστες.

Ευαίσθητος, επικοινωνιακός, εκρηκτικός και αυθόρμητος και κυρίως χαρισματικός τραγουδοποιός με 28 χρόνια πορείας, μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες.

Stand up comedy στο μικρό Κεραμεικό

Η μεγάλη ανυπομονησία και η έντονη ανάγκη να ξανασυναντηθούμε και να τραγουδήσουμε μαζί, αποτελούν εγγυήσεις για ένα ραντεβού με αγαπημένες μουσικές, γνώριμους ήχους αλλά και αναπάντεχες εκπλήξεις!

Η συναυλία στο Θέατρο Βράχων, θα έχει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν πια τις συναυλίες του Μίλτου: δυναμισμό, συγκίνηση και αυθορμητισμό!

Παίζουν:

Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά
Πάρις Περυσινάκης – Λύρα, Μαντολίνο
Γιάννης Μπελώνης – Πιάνο
Νίκη Γρανά – Ακορντεόν, Τραγούδι
Ηλίας Δουμάνης – Τύμπανα
Μίμης Ντούτσουλης – Μπάσο
Πασχάλης Κολέντσης – Ηχοληψία
Μανώλης Μπράτσης – Φωτισμοί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
(1919 – 1998).

Στα βήματα της Ιζαντόρας

Μια παράσταση μαθητριών του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν

«Σας φέρνω τον χορό. Και πού τον συνάντησα;
Δίπλα στα κύματα του ωκεανού, στην κίνηση των πεύκων στα δάση της Σιέρα
Νεβάδα, στον ρυθμό τη ποίησης και της μουσικής…» Isadora Duncan

Για την Ιζαντόρα Ντάνκαν, τον χορό δεν τον εφευρίσκεις αλλά τον ακολουθείς, όπως ακολουθείς ένα φυσικό φαινόμενο. Μέσα σε αυτή την ιδέα, ανέπτυξε ελεύθερες και φυσικές κινήσεις, τρεξίματα, στροφές, πηδήματα, ελεύθερους κυματισμούς των χεριών, κινήσεις απλές που είναι ωστόσο σε βαθιά σύνδεση και συντονισμό με το περιβάλλον. Στον απόηχο του σημαντικού της έργου, και 120 χρόνια από τον ερχομό της στον Κοπανά, τον σημερινό Βύρωνα, οι μαθητές του Κέντρου Ντάνκαν εμπνέονται από τη φύση, εκεί που κατά την Ιζαντόρα βρίσκεται η πραγματική πηγή του χορού.

Το Κέντρο Ντάνκαν αναπτύσσει στη διάρκεια της φετινής χρονιάς μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις (παράσταση των μαθητών του Κέντρου, The Living Project, PLANT, που έχουν σαν στόχο να αναδειχθεί η σκέψη και το έργο των εμπνευστών του Κέντρου, της Ιζαντόρα και του Ραϋμόνδου Ντάνκαν, και να ενδυναμωθεί η σχέση μας με τον φυσικό κόσμο ως ζωντανό σύστημα του οποίου είμαστε μέρος.
Διδασκαλία σύνθεση: Γιώργος Γαβριήλ σε συνεργασία με τη Lori Belilove & The Isadora Duncan Dance Company & Foundation
Μουσική: Sergei Rachmaninoff.

Χορεύουν:

Αναστασία Ψάλτη, Αργυρώ Τσώλη, Βενέτα Ιωάννα Σώζου, Έλλη Κούτρα, Εύα Ζάννου, Ζωή Πετρίδου, Μελίνα Βεντούρα, Μελίνα Ξενάκη, Όλγα Τσίτσα, Σοφία Πλεσιώτη.

A Man and His Double Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου • Γιάννης Αγγελάκης

Η παράσταση A Man and His Double είναι μια πρωτότυπη σύνθεση για έναν χορευτή κι έναν μουσικό. Είναι μια άσκηση στην παράλογη, επίμονη προσπάθεια του ανθρώπου να αντισταθεί στην αναπόφευκτη πτώση και στην βιαιότητα των δυνάμεων εξουσίας και καταστολής πάνω του.

Ένα σώμα πέφτει αδιάκοπα. Μέσα από την επανάληψη, την εμμονή και τη βία, η σκηνική δράση οδηγείται στο ακρότατο όριο της έκφρασης της ώστε να απελευθερωθεί ο λυρισμός κι η ομορφιά του σώματος που παλεύει με δυνάμεις μεγαλύτερες του. Ένα μικρόφωνο είναι το μοναδικό αντικείμενο που διακρίνεται μπροστά από μια άδεια κυκλική αρένα. Είναι το σημείο εκκίνησης, της ύστατης προσπάθειας του σώματος να σταθεί, αλλά και μια υπόσχεση πως εκεί βρίσκεται η διέξοδος, η λύτρωση.

Ο χορευτής και ο μουσικός μοιράζονται τους ρόλους του θύτη και του θύματος, της εξουσίας και του εξουσιαζόμενου, αυτού που συμμορφώνει κι αυτού που συμμορφώνεται. Δεν υπάρχει καμία διέξοδος για κανέναν από τους δύο. Το σώμα θα σηκωθεί και θα πέσει ξανά. Οι ήχοι θα σταματούν και θα αρχίζουν ξανά. Ένα ξανά που διαρκώς μας υπενθυμίζει την υπαρξιακή θέση του παραλόγου, όπως την περιέγραψε ο Camus στο Μύθο του Σίσυφου.

Συντελεστές

Σύλληψη, Δημιουργία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Γιάννης Αγγελάκης
Χορογραφία, Performer: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Σύνθεση, Σχεδιασμός Ήχου, Performer: Γιάννης Αγγελάκης
Ενδυματολόγος: Χριστίνα Λαρδίκου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός Χορογράφου: Βάσια Μπακογιάννη
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Μπαράς
Ελεύθερη είσοδος

Οι «Βάκχες» στο Κηποθέατρο Παπάγου

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ- Συναυλία Swans

Opening act: Norman Westberg

Οι SWANS είναι το σημαντικότερο μουσικοθρησκευτικό σχήμα του 22ου αιώνα. Ξανά. Οι SWANS είναι το δημιούργημα του M.Gira. Ο M.Gira δημιούργησε έναν μικρό θεό μέσα σε κραυγές βγαλμένο από υπαρξιακή αγωνία. Γεννημένο στη βρώμα, εξυψωμένο στο φως, πανίσχυρο και καταστροφικό, με βίαιη αγάπη, που φοβάται και πονάει και ο πόνος διαρκώς τον ωθεί στη ζωή, του δίνει σώμα και ψυχή, εικόνες και όργανα για να εκφραστεί. Και μεγάλωσε μαζί του τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτή η συγκλονιστική υπαρξιακή θεουργία είναι οι SWANS, ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής και μία απ’ τις συγκλονιστικότερες ζωντανές εμπειρίες που έρχεται να επιβεβαιώσει ο καθένας που τους έχει ζήσει επί σκηνής. Είτε με ενθουσιώδη κατάφαση, ή με έντονη άρνηση μην μπορώντας να διαχειριστεί την ένταση της εμπειρίας. Τα πολλά λόγια περιττεύουν, μιας και το μνημειώδες έργο τους μιλάει από μόνο του και στον καθένα με έναν πολύ διαφορετικό και προσωπικό τρόπο.

Μετά τον συγκλονιστικό 15ο δίσκο τους, το “Leaving Meaning”, που μεταξύ άλλων είχε συμμετοχές μουσικων όπως Ben Frost, Anna von Hausswolff, Larry Mullins, Yoyo Röhm, Baby Dee και πλήθος άλλων, οι SWANS επανέρχονται στην Ελλάδα για να μας θυμίσουν (όχι ότι το ξεχάσαμε ποτέ) ότι είναι η μεγαλύτερη λάιβ μπάντα στον πλανήτη. 

ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ- Συναυλία Ματούλα Ζαμάνη

Ένα βράδυ στα βότσαλα, Αρμύρα και ουρανός

Ερωτήσεις

Τι είναι αγάπη; Τι κάνεις όταν συναντήσεις ένα δελφίνι; Αν ανακατέψεις το πράσινο με το κίτρινο τι χρώμα θα έχεις;
Τι σημαίνει καλός άνθρωπος; Για σένα γράφτηκε αυτό το τραγούδι. Πως διαλέγουμε ένα ωραίο mango;

Ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται και χωρίς απαντήσεις.

Γι' αυτό η Ματούλα Ζαμάνη και οι συνταξιδιώτες της, ίπτανται αλλοπαρμένως στη σφαίρα της υπερρεαλιστικής πραγματικότητας, χωρίς να λιγουρεύονται τίποτα με το ζόρι, μονάχα μοιρασιά συναισθημάτων και τσικιτσόντσόν.

Θα ακουστούν τραγούδια για: εραστές του ωραίου, δροσερούς αγρότες, τρυφερούς μελισσοκόμους, περιπατητές σε ολόφωτα λιβάδια, ονειροπόλους κολυμβητές και πιθανά ακροβάτες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη δημιουργία ενός πιο μαγικού και ελεύθερου κόσμου..

Αγκαλιά ανοιχτή, τσαχπινιά, ερωτική διάθεση και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ματούλα

Μουσικοί:

Κυριάκος Ταπάκης, Ανδρέας Ανδρέου – λαούτο, ούτι
Γιάννης Κονταράτος – βιολί, microkorg
Σωτήρης Μαυρονάσιος – pads, loops, τύμπανα
Διονύσης Μακρής – μπάσο
Δημήτρης Δημητριάδης – Sound engineer
Βασίλης Φαλάρας – Monitoring
Γιώργος Κλαδούρης – Φωτισμοί
Παραγωγή: flaskoMiLia music productions
Οργάνωση παραγωγής: Βαγγέλης Ρόκας
Artwork: Paloma Mistral
Graphic designer: Dimitroula
Communication & Media Promo: zuma COMMUNICATIONS
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 15 €
Προπώληση: ticketservices.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ- Ομάδα Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Ιάκωβου Καμπανέλλη Μαουτχάουζεν.

Το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη αποτελεί έργο σταθμό στην Ελληνική Λογοτεχνία και συγκαταλέγεται στα κορυφαία έργα που κατέγραψαν την ασύλληπτη ναζιστική θηριωδία παγκοσμίως.

Έχοντας επιβιώσει ο ίδιος μετά από τρία χρόνια εγκλεισμού στο κολαστήριο, θεώρησε καθήκον του να αφήσει τη μαρτυρία του ως παρακαταθήκη στο ανθρώπινο γένος. Και ήταν εδώ, κάτω από τα βράχια του Βύρωνα που ο δημιουργός της «Αυλής των Θαυμάτων» ξεκίνησε να σχεδιάζει αυτήν την αναδρομή στη φρίκη που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βίωσαν και μαρτύρησαν στο διαβόητο στρατόπεδο του θανάτου, Μαουτχάουζεν.

Θα χρειάζονταν τόμοι αναλύσεων για να αναδείξουν όλες τις διαστάσεις αυτού του λογοτεχνικού αριστουργήματος που κατορθώνει να περιγράψει με τόσο γλαφυρό τρόπο τις αδιανόητες για τον ανθρώπινο νου βαρβαρότητες, ενώ ταυτόχρονα διατρανώνει την πίστη στον Άνθρωπο! Η δύναμη του «Μαουτχάουζεν», οδήγησε τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στη δημιουργία των τεσσάρων εμβληματικών τραγουδιών σε ποίηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη . Και είναι αυτά τα τραγούδια των οποίων οι ιστορίες συνθέτουν το υλικό της παράστασής μας. Τα αποσπάσματα που παρουσιάζονται, αποτελούν επιλογή του ίδιου του συγγραφέα και του Δημήτρη Παπαγιάννη και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2000, στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Επομένως... Εδώ στον Βύρωνα ξεκίνησε. Εδώ εμπνεύστηκε την αριστουργηματική «Αυλή των Θαυμάτων» που αποτελεί το ορόσημο του νεοελληνικού θεάτρου.

Εδώ αποδελτοποίησε τη φρικτή εμπειρία του Μαουτχάουζεν.

Εδώ στο Βύρωνα η οφειλή μας για τη μελέτη, έρευνα και διάδοση του έργου του. Εδώ η έδρα του εκπαιδευτικού και «Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Συντελεστές

Κείμενα: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Δημήτρης Παπαγιά
Διδασκαλία: Δημήτρης Παπαγιάννης
Σκηνοθεσία και Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Παπαγιάννης
Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Φωτισμός και Ήχος: Φοίβος Παπαγιάννης
Φωτογραφία και Βίντεο: Αντώνης Συμεωνάκης
Εικαστική επιμέλεια: Αναΐς Κώνστα
Ερμηνεύει η «Ομάδα Θεάτρου Ιάκωβος Καμπανέλλης»
Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Ευφροσύνη Καραβότα, Αναΐς Κώνστα, Μαίρη Μακρή, Ζωή Μπάμπαλη, Άννα Παρίση, Σοφία Τοπαλίδου, Νένα Τσαντάκη, Κωνσταντίνα Τσιαντή
Παραγωγή:
Καλλιτεχνικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ιάκωβος Καμπανέλλης
Δήμος Βύρωνα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top