Cine-weekly: Κινηματογραφική εβδομάδα... αλά γαλλικά και στη μέση Fast X!

Δείτε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 18 Μαΐου

Cine-weekly: 18/5/2023 - Οι Νέες Ταινίες Της Εβδομάδας

Τρεις γαλλικές ταινίες, ανάμεσα στις έξι συνολικά που βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες, πρωταγωνιστούν αυτή την εβδομαδα λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Για τους fans της γρήγορης ταχύτητας και της δράσης, φυσικά, υπάρχει το Fast X!

Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν (Une Belle Course)

Κομεντί, γαλλικής και βελγικής παραγωγής του 2022. Μια 90χρονη γιαγιά παίρνει ένα ταξί, για μια μεγάλη διαδρομή, διασχίζοντας όλο το Παρίσι. Οδηγός είναι ένας 45άρης, που κουβαλάει όλες τις νευρώσεις της εποχής. Είναι βιαστικός, γκρινιάρης, καταχρεωμένος, μέσα στο άγχος και τον καθημερινό φόβο. Από την άλλη, δίπλα του κάθεται μια ευγενική γιαγιά, που θέλει να τραβήξει η κούρσα όσο μπορεί περισσότερο, καθώς θα είναι η τελευταία της πριν μπει σε οίκο ευγηρίας. Οι αναμνήσεις της, οι έρωτές της, οι τραγωδίες που έζησε ζωντανεύουν και μαζί η σχέση της με τον ταξιτζή, τον οποίο επηρεάζει κι αρχίζει να αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη ζωή

Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Μπουν, Λιν Ρενό

Δείτε το trailer

Ο Τελευταίος Χορός (En Corps)

Το όνειρο κάθε μπαλαρίνας είναι να χορέψει την «Οντέτ» στη Λίμνη των κύκνων. Φανταστείτε τι σημαίνει για μια νέα χορεύτρια ο σοβαρός τραυματισμός ενώ απομένουν λίγα λεπτά από το τελευταίο και θερμό χειροκρότημα του κοινού. Και μάλιστα ένας τραυματισμός που θα της στερήσει το μπαλέτο, τον χορό, για το υπόλοιπο της ζωής της. Έτσι ξεκινάει η χαριτωμένη κι ανάλαφρη κομεντί του σπεσιαλίστα στο είδος Σεντρίκ Κλαπίς (Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν, Μόνοι στο Παρίσι), στην οποία κάνει την πρώτη της εμφάνιση ως ηθοποιός η Μαριόν Μπαρμπό, ανερχόμενη πρίμα μπαλαρίνα της Όπερας του Παρισιού. 

Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Μπαρμπό, Πίο Μαρμάι, Ντενίς Πονταλιντές, Φρανσουά Σιβίλ

Δείτε το trailer

Σιμόν Βέιλ: Η Γυναίκα του Αιώνα (Simone, le Voyage du Siècle)

Δεν πρόκειται για τη βιογραφία της Γαλλίδας φιλοσόφου κι αγωνίστριας της αντίστασης κατά των Γερμανών στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε χαρακτηρίσει ο Αλμπέρ Καμί «το μοναδικό μεγάλο πνεύμα της εποχής». Είναι η βιογραφία, που φτάνει στα όρια της αγιογραφίας, της γνωστής πολιτικού Σιμόν Βέιλ, μιας γυναίκας που έδωσε μάχες για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη χειραφέτηση της γυναίκας και το δικαίωμά της στην άμβλωση, επέζησε από το στρατόπεδο του Άουσβιτς και υπήρξε η πρώτη που εκλέχθηκε το 1979 ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ διετέλεσε και υπουργός Υγείας, καθώς και πρόεδρος στο Ίδρυμα για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος. 

Πρωταγωνιστούν: Ελσα Ζιμπερστάιν, Ελοντί Μπουσέ, Ολιβιέ Γκουρμέ

Δείτε το trailer

Fast X

Οι Μαχητές των δρόμων επιστρέφουν με τέρμα τα γκάζια, στη δέκατη ταινία του δημοφιλούς κινηματογραφικού frachise κι ένα τεράστιο, all-star καστ. Οι φίλοι της ξέφρενης ταχύτητας, των «φτιαγμένων» super cars, των αφύσικα θεαματικών σκηνών με κόντρες, αυτοκινήτων που σχίζουν τον αέρα, αλλά και το γνώριμο μπουνοκλωτσίδι να δίνει και να παίρνει, μάλλον θα ευχαριστηθούν την περιπέτεια δράσης του εξειδικευμένου στις περιπέτειες και τις υπερηρωϊκές ταινίες Λουί Λετεριέ. 

Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ταϊρέζ Γκίμπσον, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Τζέισον Μομόα, Νάταλι Εμμάνιουελ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τζον Σένα, Τζέισον Στέιθαμ, Σανγκ Κανγκ, Αλαν Ρίτσον, Ντανιέλα Μελκιόρ, Σκοτ Ιστγουντ, Ελεν Μίρεν, Σαρλίζ Θερόν, Μπρι Λάρσον. 

Δείτε το trailer

Νυρεμβέργη

Ιστορικό δράμα ρώσικης και διεθνούς συμπαραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία του Νικολάι Λέμπεντεφ. Η Δίκη της Νυρεμβέργης έρχεται για μια ακόμη φορά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την οπτική του Ρώσου σκηνοθέτη Λεμπέντεφ (Το Αστέρι) και βασισμένη στο βιβλίο του Αλεξάντερ Σβιάγκιντσεφ Forever and ever

Πρωταγωνιστούν: Σεργκέι Κέμπο, Λιούμπφ Ακσιόνοβα, Εβγκένιν Μιρόνοφ

Δείτε το trailer

Το Τεστ (El Test)

Ισπανική κωμωδία καταστάσεων και χαρακτήρων, από τον Ντάνι ντε λα Ορντέν. Ο νεαρός Ισπανός σκηνοθέτης, βασισμένος στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζόρντι Βαγιέχο, προσπαθώντας να αποφύγει τη θεατρικότητα, χάνει το μέτρο και την ανάπτυξη των χαρακτήρων, αν κι η ταινία του διαθέτει ορισμένες ξεκαρδιστικές στιγμές και στιγμές συγκίνησης. 

Πρωταγωνιστούν: Μίρεν Ιμπαργουρέν, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Κάρλος Σάντος 

Δείτε το trailer

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top