«Πάρε μία ανάσα»: Ένας πρακτικός οδηγός αναπνοής για στιγμές χαλάρωσης

Παρουσιάστηκε στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πάρε μία ανάσα» της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου.

Πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό αναπνοής, με λίγη θεωρία και πολλές ασκήσεις που μπορούν να δοκιμάσουν μικροί και μεγάλοι. Το βιβλίο αφορά ιδιαίτερα αυτούς που δουλεύουν πολύ και χωρίς διάλειμμα, κάνουν πολύωρη πληκτρολόγηση, συνηθίζουν να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως, έχουν εναλλαγές ρόλου στη διάρκεια της μέρας ή ενώ κάνουν κάτι τώρα, σκέφτονται αυτό που έχουν να κάνουν μετά. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτός ο τρόπος ζωής κάνει την αναπνοή ρηχή και επιβαρύνει τη σωματική και ψυχική υγεία.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου «Πάρε μια ανάσα»

Το βιβλίο αφορά επίσης αυτούς που βιώνουν ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, μια συγκρουσιακή προσωπική σχέση, και άλλα θέματα που τους επιβαρύνουν ψυχολογικά. Μια ολιγόλεπτη πρακτική αναπνοής μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα εξαέρωσης που δεν επιτρέπει στο στρες να συσσωρευτεί και να προκαλέσει ζημιές στην υγεία. 

Βιβλία για παιδιά - «ΠΑΙΔΙΚΗ» σοφία

Στην έκθεση βιβλίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και την «ΠΑΙΔΙΚΗ σοφία», με βιβλία τα οποία διασκεδάζουν το παιδί και ταυτόχρονα καλλιεργούν ποιότητες σημαντικές για την κοινωνικοποίηση του, όπως είναι η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η διαχείριση καταστάσεων εκφοβισμού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top