Παρουσιάσθηκε η ελληνική έκδοση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα 

Ο χαιρετισμός Κ. Μπακογιάννη και η παρουσίαση από προσωπικότητες   

βιβλίο Μισέλ Ομπάμα

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου της Αθήνας η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα «Το Φως Μέσα Μας».

Μισέλ Ομπάμα -Με τα δικά της λόγια: Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Με αφορμή το βιβλίο μίλησαν οι κυρίες Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και ισότητας των φύλων του Ε.Κ., Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βίβιαν Μπουζάλη, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing MYTILINEOS, Τζένη Μπαλατσινού, Επιχειρηματίας – Co Founder ImpacTalk.gr και οι κύριοι Δημοσθένης Ταμπάκος Ολυμπιονίκης, και Πέτρος Τατσόπουλος, Συγγραφέας. 

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Μαριάνα Πυργιώτη Co Founder Dome Consulting Firm & Communication Expert.  Στην παρουσίαση μεταξύ άλλων παρέστησαν διακεκριμένες προσωπικότητες όπως ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί κ. Ζωή Ράπτη, Σοφία Ζαχαράκη κ.α. 

O A. Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα

O A. Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος στην ομιλία του -μεταξύ άλλων- τόνισε: « Το βιβλίο αυτό παρουσιάζεται στο Δημαρχείο της Αθήνας για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ίδια την πόλη. Υπάρχει μια πολύ ωραία ιστορία, όταν πριν από πολλά χρόνια ο τότε δήμαρχος Παρισίων επισκέφτηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο. Και ο Τσάτσος καλωσόρισε τον τότε δήμαρχο και μετέπειτα πρόεδρο Σιράκ, λέγοντάς του ότι υπάρχουν πόλεις σύμβολα, πόλεις ισχυρές και πόλεις ιδέες. Και η Αθήνα είναι μια πόλη – ιδέα. Δεν είναι σύμπτωση πως όταν ο Προέδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε την Αθήνα, επέλεξε να αποχαιρετήσει με την εικόνα του συμβόλου της Ακρόπολης, λέγοντας ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της πολύχρονης Ιστορίας η φλόγα που άναψε εδώ στην Αθήνα, ποτέ δεν έχει σβήσει. Είναι η Αθήνα η γενέτειρα της Δημοκρατίας, είναι οι ίδιες αξίες, οι ίδιες αρχές που εμπνέουν ακόμη και τη Μισέλ Ομπάμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού…» Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επιφανείς ομιλητές οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις δικές τους απόψεις και εμπειρίες. 

O K. Μπακογιάννης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα

O K. Μπακογιάννης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα

Ο κ. Τατσόπουλος στάθηκε στο κεφάλαιο του βιβλίου που αφορά τη διαχείριση του φόβου, χαρακτηρίζοντάς το ως το καλύτερο κεφάλαιο του βιβλίου. «Στο Φως μέσα μας, η Μισέλ Ομπάμα τονίζει ότι την αξία σου την κτίζεις αναμετρώμενος με τους φόβους σου, και συνεχίζει ότι μπορεί ο φόβος ορισμένες φορές να είναι εμπόδιο, αλλά ταυτόχρονα να είναι και κινητήρια δύναμη, τα καύσιμα σε έναν πύραυλο, όπου με σωστή διαχείριση μπορούν σε εκτοξεύσουν, ενώ με την λάθος διαχείριση μπορούν να ανατινάξουν αυτόν τον πύραυλο…Το πώς θα εντοπίζεις τις αδυναμίες και τους φόβους σου για να τις κάνεις κινητήριες δυνάμεις για να πας ψηλότερα, μαζί με τα βιογραφικά στοιχεία, είναι αυτά που ξεχωρίζουν σε αυτό το βιβλίο….». 

Επέτειος γάμου για Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα - Είναι 29 χρόνια παντρεμένοι!

Η κα Λαζαράκου, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στην δική της πορεία, τονίζοντας ότι «όλοι οι παρευρισκόμενοι και όλοι όσοι διάβασαν αυτό το βιβλίο μπορούν να βρουν τον εαυτό τους σε αυτό, και να ταυτιστούν μαζί του». Η κα Λαζαράκου στάθηκε σε δύο στοιχεία του βιβλίου που αναφέρει η Μισέλ Ομπάμα, και συγκεκριμένα τη διαφορετικότητα και την αυτοπεποίθηση, λέγοντας: «Ως προς το θεσμικό μου ρόλο, αυτόν την Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πριν δύο χρόνια εισηγηθήκαμε και περάσαμε νόμο που ψηφίστηκε από τα 4/5 της Ελληνικής Βουλής όπου στα Διοικητικά Συμβούλια των Εισηγμένων Εταιριών θα πρέπει να ισχύει ποσόστωση για τη συμμετοχή γυναικών, με αποτέλεσμα από 11% η συμμετοχή των γυναικών στα Δ.Σ. να αυξηθεί σε 26%....» 

«Το δεύτερο στοιχείο που ξεχώρισα στο βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα είναι η προτροπή της στο να κτίσεις αυτοπεποίθηση. Η Μισέλ Ομπάμα μέσα από τα παραδείγματα τα οποία χρησιμοποιεί, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον διαβάσει το βιβλίο να συνειδητοποιήσει το πώς κτίζεις αυτοπεποίθηση. Και ουσιαστικά αυτό είναι το βιβλίο. Στο να σου δείξει το πώς μπορείς να μεταδώσεις στον διπλανό σου το φως που έχεις μέσα σου, ειδικά στη νέα γενιά, στο να βοηθήσεις στα όνειρα της νέας γενιάς…» Η κα Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι θεωρεί το βιβλίο καλύτερο από το προηγούμενο της Μισέλ Ομπάμα, διότι έχει στοιχεία αυτοκριτικά, βγάζει αισιοδοξία και σου δίνει το κίνητρο όταν το τελειώσεις ότι αξίζεις να προσπαθήσεις. Η κα Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε και εκείνη στους φόβους τους οποίους ο καθένας έχει μέσα του, αλλά και στο κεφάλαιο «είμαι αόρατη», παραθέτοντας  παραδείγματα που της έκαναν εντύπωση. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top