Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του εισαγγελέα Γεωργίου Ζορμπά

Ποιοι τίμησαν τον επίτιμο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

Γεώργιος Ζορμπάς: Πλήθος Κόσμου Στην Παρουσίαση Του Βιβλίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ» έλαβε χώρα την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα, η παρουσίαση από τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ» του τρίτομου ιστορικού έργου του επίτιμου Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίου Ζορμπά.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του εισαγγελέα Γεωργίου Ζορμπά

Στην αρχή πήρε τον λόγο ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και στην συνεργασία που είχαν. Κατόπιν μίλησαν ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας ο οποίος ανέγνωσε την εισήγηση του ασθενούντος Ιστορικού Ιωάννη Παπαφλωράτου καθώς και η Συγγραφέας- Ιστορικός Χαρίκλεια Δημακοπούλου οι οποίοι αναφέρθηκαν στους πρώτους δύο τόμους του βιβλίου που αφορούν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, το Στρατιωτικό κίνημα και τις διώξεις των πολιτικών. Μετά πήρε τον λόγο ο Ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις του συγγραφέα για την Δίκη των Έξι και επισήμανε την αναθεώρηση της Δίκης από τον Άρειο Πάγο το 2010 και την συνακόλουθη αθώωση των 5 πολιτικών και του Αρχιστρατήγου. Τελευταίος μίλησε ο συγγραφέας ο οποίος έκανε μια ανασκόπηση της ταραγμένης περιόδου 1914-1940 τονίζοντας ότι στόχος του έργου του είναι η σφυρηλάτηση της Εθνικής Ενότητας μέσω της γνώσης της Ιστορίας και της διδαχής στις νέες γενιές των Ελλήνων.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του εισαγγελέα Γεωργίου Ζορμπά

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.Θεοδώρητος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο πρώην Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, ο επ. Αντεισαγγελέας Α. Π. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Εισαγγελέας Εφετών και μέλος της πλειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Στάθης Βεργώνης, η επ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γαλάνη, καθώς και πολλοί άλλοι Δικαστές και Εισαγγελείς, η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Σάκη Κυπραίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Γιάννης Γλύκας, οι Στρατηγοί ε.α. της ΕΛΑΣ Ι. Ραχωβίτσας, Κ. Παναγιωτόπουλος και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με κρασί στο bar του Μεγάρου όπου ο επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Ζορμπάς υπέγραψε τα βιβλία του.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top