Γ. Σμαραγδής: «Θα το σηκώσει ο Λάνθιμος το Όσκαρ»

Αισιόδοξος ο σκηνοθέτης. Τριπλή η ελληνική υποψηφιότητα

Γ. Σμαραγδής: «Θα το σηκώσει ο Λάνθιμος το Όσκαρ»

Ως «τεράστια υπόθεση για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής την παρουσία του «Κυνόδοντα» του Γ. Λάνθιμου στην τελική πεντάδα των υποψηφίων για το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κατακτήσει το αγαλματίδιο. «Πρώτα από όλα, πιστεύω ότι θα το πάρει το όσκαρ. Αλλά και να μην το πάρει, είναι τεράστια υπόθεση για τη χώρα μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ένα νέο παιδί να έρχεται με αυτήν την φρέσκια ματιά και να κατακτά την εκτίμηση του Χόλυγουντ».

«Η προσφορά του είναι τεράστια, αποδεικνύει ότι μόνο η τέχνη μπορεί να μας ανυψώσει σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα εποχές και για το λόγο αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στους συντελεστές της ταινίας», πρόσθεσε ο Γιάννης Σμαραγδής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, στο οποίο φιλοξενήθηκε και με αφορμή την καινούρια ταινία που ετοιμάζει για τον εθνικό ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη με τίτλο... «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η παρουσία του «Κυνόδοντα» δεν είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα στην αποψινή 83η τελετή απονομής των βραβείων όσκαρ. Ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεπλά διεκδικεί το όσκαρ μουσικής για την σύνθεσή του στο ιστορικό δράµα «Ο λόγος του βασιλιά», ενώ η ελληνοαµερικανίδα ενδυµ��τολόγος Μαίρη Ζόφρις - Ζαφειροπούλου διεκδικεί επίσης το αγαλματίδιο για το γουέστερν «Αληθινό θράσος».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top