Κλείνει το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου;

Τι καταγγέλλει ο γνωστός σκηνοθέτης

Κλείνει το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου;

Η κρίση και όχι μόνο βρίσκονται πίσω από την απόφαση του Σπύρου Ευαγγελάτου, να προχωρήσει μετά από 36 χρόνια στην αναστολή της λειτουργίας του ιστορικού «Αμφιθεάτρου».

‘Όπως αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης σε μακροσκελή ανακοίνωσή του το «Αμφιθέτρο» θα κλείσει μετά το τέλος των παραστάσεων της «Διαβολο��υναίκας του Κ. Σένχερ.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σπύρος Ευαγγελάτος, αναφέρει ως λόγο για την απόφασή του, πέρα από τη γενική οικονομική κρίση, και τη «διακοπή της κρατικής επιχορήγησης και το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να συναντηθούμε, αίτημα που έχω διατυπώσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες».

Ο κ. Ευαγγελάτος επισημαίνει ως λόγο και τη «μη έγκριση της συμμετοχής του Αμφι-Θεάτρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2011, με αιτιολογία το ότι λάβαμε και πέρσι μέρος στο ίδιο Φεστιβάλ».

Η πρόταση που είχε καταθέσει φέτος το Αμφιθέατρο ήταν για την παρουσίαση του «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, μουσική Μίκη Θεοδωράκη, μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Πάτσα και με τον Γιώργο Κιμούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top