Ακυρώνεται λόγω κρούσματος covid-19 η παράσταση «Επιτάφιος»

Με την Πέμη Ζούνη στο κηποθέατρο Νίκαιας στις 16 Ιουνίου

Ακυρώνεται λόγω κρούσματος covid-19 η παράσταση «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου μελοποιημένος από τον Μίκη Θεοδωράκη που ήταν να γίνει στο Κηποθέατρο της Νίκαιας στις 16 Ιουνίου.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου του θεάτρου και της μουσικής, η ηθοποιός Πέμη Ζούνη και ο κιθαριστής Ιάκωβος Κολανιάν συμπράττουν αυτό το καλοκαίρι στη μουσικο-ποιητική βραδιά προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, του Έλληνα συνθέτη με τη μεγαλύτερη απήχηση στο ελληνικό -και όχι μόνο- κοινό. 

«Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας» στο θέατρο Τζένη Καρέζη για τρεις παραστάσεις

Με έναρξη το Κηποθέατρο της Νίκαιας (16 Ιουνίου), το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (12 Ιουλίου) και το Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη (19 Ιουλίου), οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τον «Επιτάφιο», το έργο που άνοιξε τον δρόμο για να κοινωνήσει ο κόσμος με την ποίηση, μέσα από παραδοσιακά, λαϊκά αλλά και κλασικά στοιχεία της μουσικής. 

Ο «Επιτάφιος» θα παρουσιαστεί για σόλο κλασική κιθάρα, που διασκεύασε ο Ιάκωβος Κολανιάν και παρουσίασε σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών σε Ελλάδα και περιοδείες στο εξωτερικό (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Merkin Hall Νέα Υόρκη κ.λ.π) με εγκωμιαστικές κριτικές από κοινό και μουσικοκριτικούς. Μεταξύ των μερών η Πέμη Ζούνη θα ερμηνεύσει τους στίχους των ποιημάτων. 

Η θεατρική ερμηνεία των οκτώ ποιημάτων που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης εναλλάσσεται με την μουσική ερμηνεία, στη μοναδική διασκευή για κιθάρα: Μέρα Μαγιού, Πού πέταξε τ’ αγόρι μου, Να’ χα το αθάνατο νερό, Χείλι μου μοσχομύριστο, Ήσουν καλός, Βασίλεψες αστέρι μου, Γλυκέ μου εσύ δε χάθηκες, Στο παραθύρι στεκόσουν. 

Τα ποιήματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στα οκτώ τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύονται από την Πέμη Ζούνη και τον Ιάκωβο Κολανιάν σε συνθέσεις των: Leo Brouwer (Un dia de Noviembre), Fernando Sor (Andante Largo), Francisco Tárrega (Recuerdos de la Alhambra), Jorge Cardoso (Milonga), Παραδοσιακό της Αρμενίας (Νoubar Noubar), Frédéric Chopin (Valse No. 2), J.S. Bach (Chaconne). 

Η διασκευή του «Επιτάφιου» για κιθάρα από τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν, χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος χαρακτήρισε την συγκεκριμένη διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου. 

«Νίκη, απόψε στο πάρτι» σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη

Η συνεργασία του Ιάκωβου Κολανιάν, το 2010, με τον Μίκη Θεοδωράκη, πάνω στο έργο του «Επιτάφιος» κυκλοφόρησε το 2011 σε CD από την εταιρία «Legend», ενώ, παράλληλα, την ίδια χρονιά, διανεμήθηκε από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σε 70.000 αντίτυπα. 

Θεατρική ερμηνεία: Πέμη Ζούνη 

Κιθάρα: Ιάκωβος Κολανιάν 

INFO 

16 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Νίκαιας Διεύθυνση: Κύπρου & Προύσσης ,Νίκαια, τηλ: 2132075342, 2132004810 

12 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» Διεύθυνση: Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 2109923840 

19 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη Διεύθυνση: Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, τηλ. 2107609340

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top