Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου...αλλιώς!

Σπάνια πρωτότυπα τεκμήρια και εντυπωσιακές ψηφιακές εφαρμογές VR

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Με αφορμή την επέτειο ‒στις 20 Οκτωβρίου– της ναυμαχίας που καθόρισε την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, το Ίδρυμα Ευγενίδου ‒ στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ ‒ διοργανώνει και σας προτείνει μια σειρά από δράσεις :

Α. Επίσκεψη στην έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα».

H Λίμνη των Κύκνων τον Νοέμβριο στο Christmas Theater!

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Δείτε από κοντά 125 πρωτότυπα τεκμήρια μοναδικής ιστορικής αξίας που «μαρτυρούν» τον αγώνα των Ελλήνων στην θάλασσα και «γνωρίστε» την Ναυμαχία του Ναυαρίνου μέσα από σπάνια πρωτότυπα τεκμήρια, εντυπωσιακές ψηφιακές εφαρμογές VR και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις πλοίων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ, καθώς και σχετικά βίντεο.

H Λίμνη των Κύκνων τον Νοέμβριο στο Christmas Theater!

Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για σχολεία.

Β. Εικονικό Μουσείο: «Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου… αλλιώς!»

Tο εικονικό μουσείο για την Ναυμαχία του Ναυαρίνου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου ΝΑΥΣ με συντονιστή το Ίδρυμα Ευγενίδου και επιστημονικό υπεύθυνο το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και σας περιμένει για να σας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την Ναυμαχία. Όπου κι αν βρίσκεστε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής, ένα τάμπλετ ή το κινητό σας και σύνδεση στο Ίντερνετ. Εσείς απλώς πατήστε εδώ και μεταφερθείτε εικονικά στον χώρο και τον χρόνο.

Γ. Podcast: «Οι Ναυτικές Εκστρατείες του Αγώνα».

Η καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας και επιστημονική σύμβουλος της έκθεσης Τζελίνα Χαρλαύτη αναδεικνύει τους τρόπους διεξαγωγής πολέμου στη θάλασσα και την ποικιλότροπη συμβολή των ναυτότοπων στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία. Κάνει ακόμα μία εκτενή αναδρομή στις ναυτικές εκστρατείες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και ολοκληρώνει την αφήγηση με την καθοριστικής σημασίας ναυμαχία του Ναυαρίνου. 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top