Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φετινό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα»

Περιελάμβανε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά και εφήβους

Διαδρομές στη Μάρπησσα

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση, ολοκληρώθηκε το φετινό φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα, που πραγματοποιήθηκε στις 27, 28 και 29 Αυγούστου, γεμίζοντάς μας με δυνατές αναμνήσεις και μοναδικά συναισθήματα. 

Εικαστική έκθεση: Κυκλαδικό Ροντώ- Ηχογραφήματα από τη Μάρπησσα

Οι επισκέπτες απόλαυσαν έναν ακουστικό περίπατο με καταγραφή της προφορικής ιστορίας των υπαίθριων αγροτικών κτισμάτων της Μάρπησσας.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας επιστρέψαμε στον αγαπημένο παραδοσιακό οικισμό, με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, με εκδηλώσεις, παιχνίδια και εργαστήρια, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, όπως ορίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους.

Ξεκινάνε οι διαδικτυακές «Διαδρομές στη Μάρπησσα»

Εκδηλώσεις, παιχνίδια και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρόγραμμα περιελάμβανε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά και εφήβους. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια κινηματογράφου από την Cinemathesis («ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ στα Μικρά Σχολεία»), αλλά και από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου («Αναγνώστες για πάντα»), στο πλαίσιο του οποίου μάλιστα οργανώθηκε κι ένα εργαστήριο και για ενήλικες.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν και σινεμά 

Πραγματοποιήθηκαν συναυλίες για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ 

Για τους πρωινούς “διαδρομιστές”, το φεστιβάλ είχε προγραμματίσει την πρωινή δράση “Ιστορίες από τις «Κατοικιές»: μια αρχιτεκτονική καταγραφή των αγροτικών αφηγήσεων του οικισμού”, μέσα από την οποία το κοινό μπορούσε να απολαύσει έναν ακουστικό περίπατο με καταγραφή της προφορικής ιστορίας των υπαίθριων αγροτικών κτισμάτων της Μάρπησσας. Για όσους προτιμούν τις βραδινές δράσεις αντίστοιχα, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν προβολές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. 

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κυκλαδικό Ροντώ

Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κυκλαδικό Ροντώ (επιστροφή/ανατροφοδότηση)», σε επιμέλεια της Δέσποινας Ζευκιλή και με τη συμμετοχή της Εύας Γιαννακοπούλου, της Δήμητρας Κονδυλάτου και του Γιώργου Σαμαντά. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη φωτιστική εγκατάσταση «ΦΩΣ ΜΠΙΖΟΥ», που δημιουργήθηκε από την ομάδα δημιουργικού φωτισμού Beforelight σε συνεργασία με κατοίκους της Μάρπησσας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Επιπλέον, η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την εφημερίδα «Διαδρομές της Μάρπησσας», το περιεχόμενο της οποίας οδηγούσε τον αναγνώστη σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης του παραδοσιακού οικισμού, μέσω του οποίου ανακάλυψε μικρούς και μεγάλους θησαυρούς της Μάρπησσας και της Πάρου.

Στο Κοινοτικό Γήπεδο Μάρπησσας πραγματοποιήθηκαν και συναυλίες 

Όλες οι ημέρες έκλεισαν με συναυλίες που φέτος πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Γήπεδο Μάρπησσας. Την Παρασκευή 27.08 η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τους Aegean Arc παρέσυραν το κοινό σε μια μουσική διαδρομή που ακολούθησε τα «Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο», το Σάββατο 28 το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Ventus Ensemble ερμήνευσε ένα πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες από κλασικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου μέχρι διάσημα soundtracks, ενώ την Κυριακή 29.08, ο Νίκος Οικονομίδης, η Κυριακή Σπανού, ο Παναγιώτης Βέργος και ο Γιώργος Γαβράς ταξίδεψαν μελωδικά το κοινό μέσα από «Θαλασσινά Περάσματα» των Κυκλάδων. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα και να μην ξεπεραστεί το επιτρεπόμενο όριο των ατόμων, η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια και τις δράσεις αλλά και η παρακολούθηση των συναυλιών πραγματοποιήθηκε με μηδενικά δελτία εισόδου τα οποία είχε προμηθευτεί το κοινό τις προηγούμενες μέρες.

Οι επισκέπτες ανακάλυψαν τους «θησαυρούς» της Μάρπησσας 

Μεταξύ άλλων, το φεστιβάλ τίμησαν φέτος με την παρουσία τους οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Βρούτσης και κ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος και ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου κ. Μπιζάς.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top