Το «1984» του Τζωρτζ Όργουελ για πρώτη φορά σε Graphic Novel!

Κυκλοφορεί σε διασκευή και εικονογράφηση του Fido Nesti

1984 του Όργουελ

Στα αριστοτεχνικά χέρια του Fido Nesti, το σημαντικότερο έργο του Τζωρτζ Όργουελ βρίσκει την πρώτη του διασκευή σ' ένα εξαιρετικό κόμικς.

Το 1984 αφηγείται την ιστορία του φοβισμένου Γουίνστον Σμιθ, ο οποίος ζει σε έναν κόσμο απόλυτης καταπίεσης.

Νέες εκδόσεις παιδικών βιβλίων που ξεχωρίσαμε

Στην Ωκεανία το να έχεις ελεύθερη σκέψη θεωρείται βαρύτατο έγκλημα...

«Το 1984 διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία»

Σε μια κοινωνία όπου έχει θεσμοθετηθεί το ψέμα, ο Γουίνστον επαναστατεί και στη λαχτάρα του για αλήθεια και ελευθερία, διακινδυνεύει τη ζωή του αφήνοντας τον εαυτό του να ερωτευτεί μια όμορφη συνάδελφό του, την Τζούλια, και να στραφεί ενάντια στο καθεστώς.

«​Το προφητικό έργο του Όργουελ βρίσκει την απεικόνισή του σ' ένα εξαιρετικό graphic novel»

Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.

Το «Σφαγείο Νούμερο 5» του Κερτ Βόνεγκατ για πρώτη φορά σε graphic novel

Το «1984» διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία του 20ού αιώνα.
Η εφιαλτική του αλήθεια για το κράτος της θανατερής τρομοκρατίας απέχει μόλις ένα βήμα από το να γίνει πραγματικότητα: ήδη ο Μεγάλος Αδελφός μάς βλέπει.

Λεζαντα «Το βιβλίο 1984 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος σε διασκευή και εικονογράφηση του Fido Nesti»
 

Το βιβλίο μεταφέρθηκε πολλές φορές στο σινεμά και στην τηλεόραση. Έγινε μάλιστα και όπερα. Μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές μεταφορές ήταν το 1984, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ράντφορντ και πρωταγωνιστές τον Τζον Χερτ, τη Σουζάνα Χάμιλτον και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στον τελευταίο ρόλο της ζωής του.

«Ο Τζωρτζ Όργουελ θεωρείται από τους επιδραστικότερους Βρετανούς συγγραφείς του 20 αιώνα»
 

O Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ, γνωστός περισσότερο με το συγγραφικό του ψευδώνυμο Τζωρτζ Όργουελ, ήταν Άγγλος συγγραφέας και δημοσιογράφος, που έγινε παγκοσμίως γνωστός το  μυθιστόρημα «1984» και την  πολιτική αλληγορία «Η φάρμα των ζώων».
Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου το 1903 στο Μοτιχάρι της τότε Βρετανικής Ινδίας, όπου ο πατέρας του υπηρετούσε ως κατώτερος δημόσιος υπάλληλος. Το 1907 η οικογένειά του επέστρεψε στην Αγγλία και το 1917 ο νεαρός Έρικ έγινε δεκτός με υποτροφία στο φημισμένο Κολέγιο του Ίτον, όπου μεταξύ άλλων είχε ως πνευματικό του μέντορα τον Άλντους Χάξλεϊ. Τότε δημοσίευσε τα πρώτα του γραπτά σε μαθητικά περιοδικά.

Θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους Βρετανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, με τους Times του Λονδίνου να τον κατατάσσουν δεύτερο μεταξύ των πενήντα σημαντικότερων Βρετανών συγγραφέων μετά το 1945.

Το έργο του Όργουελ συνεχίζει να επηρεάζει τη μαζική και πολιτική κουλτούρα και ο όρος «Οργουελικός», περιγραφικός ολοκληρωτικών και απολυταρχικών πρακτικών, εντάχθηκε στο λεξιλόγιο μαζί με αρκετούς από τους νεολογισμούς του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top