Το «Σφαγείο Νούμερο 5» του Κερτ Βόνεγκατ για πρώτη φορά σε graphic novel

Από τον βραβευμένο Ryan North στο σενάριο

Σφαγείο Νούμερο 5

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τη διασκευή σε graphic novel του σπουδαίου αμερικάνικου, αντιπολεμικού μυθιστορήματος του Kερτ Βόνεγκατ με τίτλο «Σφαγείο Νούμερο 5 ή η Σταυροφορία των Παιδιών» από τους καταξιωμένους Ryan North στο σενάριο και Albert Monteys στην εικονογράφηση.

Συνέντευξη star.gr :«Η Θάλασσα», η νέα νουβέλα του Μιχάλη Μακρόπουλου

Σφαγείο Νούμερο 5

 To «Σφαγείο Νούμερο 5 ή η Σταυροφορία των Παιδιών» 

Το μυθιστόρημα συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες αντιπολεμικές δημιουργίες. Πρόκειται για μια «μαύρη» παρωδία του πολέμου με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Μια τολμηρή, ωμή, αληθινή φωνή της αντιπολεμικής γενιάς που αποδεικνύει ότι ο πόλεμος αφήνει μόνο ηττημένους.

Η πλοκή του μυθιστορήματος εξελίσσεται στη Δρέσδη το 1945 σε μια σφαγή από τα αμερικανικά και βρετανικά βομβαρδιστικά.
Πρωταγωνιστής ο Μπίλι Πίλγκριμ...

Σελίδα βιβλίου "Σφαγείο Νούμερο 5"

Προσοχή: Ο Μπίλι Πίλγκριμ…


…έχει διαβάσει Κίλγκορ Τράουτ
…έχει γίνει ένας επιτυχημένος οπτομέτρης
…έχει φτιάξει μία αγαπημένη οικογένεια
…έχει δει την καταστροφή της Δρέσδης
…έχει ταξιδέψει στον πλανήτη Τραλφάμαντορ
…έχει γνωρίσει τον Κερτ Βόνεγκατ
…έχει ξεκολλήσει από τη ροή του χρόνου

σελίδα βιβλίου από Σφαγείο νούμερο 5

Το 1945, ως αιχμάλωτος πολέμου των Γερμανών, ο Βόνεγκατ  έζησε τον καταιγιστικό αμερικανικό και βρετανικό βομβαρδισμό της Δρέσδης, εκεί όπου εκατό τριάντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συνέντευξη star.gr :«Η Θάλασσα», η νέα νουβέλα του Μιχάλη Μακρόπουλου

Το αντιπολεμικό θέμα του βιβλίου είχε απήχηση στους αναγνώστες μέσα στην δίνη του Πολέμου στο Βιετνάμ, ο οποίος ήταν σε εξέλιξη. Μετά την κυκλοφορία του κατέκτησε την κορυφή στην λίστα με τα μπεστ-σέλερ της εφημερίδας The New York Times. Ο Βόνεγκατ προσκλήθηκε σε διαλέξεις σε όλη την χώρα και έλαβε αρκετά βραβεία και τιμές.

σελίδα βιβλίου "Σφαγείο Νούμερο 5" του Κερκ Βόνεγκατ

Το ταξίδι του Μπίλι Πίλγκριμ είναι ταυτόχρονα μια σατιρική ματιά στον τρόμο και στην τραγωδία του πολέμου, όπου στέλνουν παιδιά στην πρώτη γραμμή για να πεθάνουν (γιατί έτσι είναι αυτά) αλλά και μια συγκινητική μελέτη της ανθρώπινης φύσης.

Ο συγγραφέας Κέρκ Βόνεγκατ

«Ο Βόνεγκατ  έζησε τον καταιγιστικό  βομβαρδισμό της Δρέσδης ως αιχμάλωτος πολέμου των Γερμανών»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κερτ Βόνεγκατ (1922-2007)  ήταν  Αμερικανός συγγραφέας και δοκιμιογράφος. Ήταν γνωστός για τις ανθρωπιστικές του πεποιθήσεις αλλά και για τα έργα του που αναμειγνύουν την σάτιρα , τη μαύρη κωμωδία  και την επιστημονική φαντασία. .Με μια καριέρα που ξεπερνά τα 50 χρόνια, ο Βόνεγκατ κυκλοφόρησε 14 μυθιστορήματα, τρεις συλλογές με μικρές ιστορίες και πέντε έργα μη-φαντασίας. Είναι πιο γνωστός για τη μαύρη κωμωδία  Σφαγείο Νούμερο 5 (1969).

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ιντιάνα, ο Βόνεγκατ φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ αλλά τα παράτησε τον Ιανουάριο του 1943 όταν κατετάγη στον στρατό των ΗΠΑ. Ως μέρος της εκπαίδευσής του, σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Carnegie (τώρα Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon) και στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Στάλθηκε στην Ευρώπη για να πολεμήσει κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και φυλακίστηκε από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της μάχης του Bulge. Από εκεί στάλθηκε στην Δρέσδη και επέζησε από τον βομβαρδισμό της πόλης τους Συμμάχους καθώς βρήκε καταφύγιο σε ένα από τα ψυγεία κρεάτων στο σφαγείο όπου κρατούνταν αιχμάλωτος.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top