10 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν και αξίζουν την προσοχή μας

Ιδέες για να διαβάσετε σε αυτή την καραντίνα

βιβλία για την καραντίνα

Το star.gr επιλέγει βιβλία που ξεχωρίζουν από την πρόσφατη εκδοτική κίνηση. Πρόκειται για νέες εκδόσεις και επανεκδόσεις σπουδαίων βιβλίων που αξίζει να διαβάσετε. Κλασικά αριστουργήματα, ποίηση ,διηγήματα αλλά και χρηστικά βιβλία που θα βελτιώσουν τις σχέσεις μας.

«Ο Εθελοντής»: Η αληθινή ιστορία του ήρωα της αντίστασης

«Στη Γη Είμαστε Πρόσκαιρα Υπέροχοι» του Όσιαν Βουόνγκ

Το βιβλίο του Όσιαν Βουόνγκ «Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι» είναι το γράμμα ενός γιου προς την αναλφάβητη μητέρα του.Ο Λιτλ Ντογκ, Αμερικανός βιετναμέζικης καταγωγής, φέρνει στο φως την ιστορία της οικογένειάς του απ’ τον πόλεμο του Βιετνάμ ως την εγκατάστασή της στην Αμερική, εστιάζοντας στη δραματική ζωή της στοργικής αλλά συχνά βίαιης μητέρας του και της γιαγιάς του. Παράλληλα, ψηλαφώντας τα τραύματα του παρελθόντος αποκαλύπτει σκέψεις και πλευρές της ζωής του που η μητέρα του αγνοούσε: αγωνίες, φόβους του, έναν δυνατό έρωτα. Μια ωμή, αλλά βαθιά λυρική και ειλικρινή εξομολόγηση που φτάνει στη θαρραλέα αποκάλυψη συγκλονιστικών προσωπικών στιγμών.Το βιβλίο κυκλοφορεί στην αγαπημένη σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg σε εξαιρετική μετάφραση της Έφης Φρυδά.

«Το μοναστήρι της Πάρμας» του Σαντάλ

Το Μοναστήρι της Πάρμας του Σταντάλ θεωρείται από πολλούς το σημαντικότερο γαλλικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα αφηγηματικό παραλήρημα νεανικής τόλμης και πάθους στα υπέροχα τοπία της  Ιταλίας. Tο μυθιστόρημα είναι ένα «ρομαντικό θρίλερ» με πολιτικές ίντριγκες και περιπέτειες και συγχρόνως μια εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης, της ψυχολογίας και της δικαστικής πολιτικής. Ο Σταντάλ καυτηριάζει τα ήθη της εποχής σχολιάζοντας την ματαιοδοξία και σκληρότητα των ευγενών, τις μηχανορραφίες της πριγκιπικής αυλής, τον αγώνα για εξουσία, τις δωροδοκίες, τους επαναστάτες και τους προδότες.

Το μοναστήρι της Πάρμας επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη σε μετάφραση του Γιάννη Μπεράτη.

«Νυχτερινός Ουρανός με Τραύματα Εξόδου» του Όσιαν Βουόνγκ

Ο 'Οσιαν Βουόνγκ είναι και ένας ξεχωριστός  ποιητής. Η συλλογή του «Νυχτερινός Ουρανός με Τραύματα Εξόδου» απέσπασε το βραβείο αγγλόφωνης ποίησης T.S. Eliot (2017) σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Στα ποιήματά του κυριαρχεί η μορφή του πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Ο πατέρας ανάγεται σε μυθολογική μορφή, βασισμένη στην υποκειμενικότητα των αφηγήσεων-μαρτυριών των γυναικών της οικογένειας.

Μια πληγωμένη έξοδος από μια εποχή όπου σίγουρα η απουσία του πατέρα και η ανακάλυψη της σεξουαλικότητας διαμορφώνουν την ταυτότητα του.

Κυκλοφορεί σε δίγλωσση έκδοση από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση του Δημήτρη Μαύρου.

«Ο Μόγλης-  Ιστορίες από το περίφημο βιβλίο της ζούγκλας» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

Βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1907,ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ,  κατέχει μια θέση στις καρδιές όλων των παιδιών ενώ το έργο του είναι ένα κλασικό ανάγνωσμα στο οποίο οι μεγάλοι ανακαλύπτουν μια γοητεία διαφορετική από αυτήν της πρώτης παιδικής ανάγνωσης. Οι ιστορίες έχουν ως κεντρικό ήρωα τον Μόγλη, ένα αγόρι που το έσωσαν και το μεγάλωσαν οι λύκοι. Παίρνει μαθήματα επιβίωσης από τα ζώα της ζούγκλας και σταδιακά αποκτά μεγάλη σοφία αξιοποιώντας τα διδάγματα της φύσης. Η κοινωνία της αγέλης, το δίκιο του ισχυρότερου, η δικαιοσύνη, και η φυσική τάξη των πραγμάτων συνιστούν τη ραχοκοκαλιά αυτών των ιστοριών.

Ο Μόγλης δεν είναι μια καρικατούρα, ένα παιδί-άνθρωπος που μπορεί να μεταλλαχθεί σε όποιο ζώο θέλει η φαντασία του, σε μια αρκούδα ή έναν ελέφαντα, αλλά ένα σκεπτόμενο ον που δεν είναι σε θέση ακόμα να κατανοήσει και να συγκεράσει τις αντιθέσεις της ζωής. Είναι ένα θαύμα της συγγραφικής δημιουργικότητας – λίγο άνθρωπος και λίγο θηρίο.

Επανακυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Γκοβόστη σε μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου.

8 νέες εξαιρετικές εκδόσεις που αξίζει να διαβάσεις

«Μια νύχτα του Αυγούστου » της Βικτόρια Χίσλοπ

Το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ «Μια Νύχτα του Αυγούστου» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός και  αποτελεί συνέχεια του πρώτου μυθιστορήματος της με τίτλο «Το νησί». Η συγγραφέας το έγραψε κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, την άνοιξη του 2020.

25 Αυγούστου 1957: Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.

Όλα παγώνουν όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Πώς θα χτίσουν ένα μέλλον πάνω στα ερείπια του παρελθόντος;

«Ζωές μεσίστιες» της Ελένης Νίκα

Στα διηγήματα της Ελένης Νίκα με τίτλο «Ζωές μεσίστιες» οι ήρωες είναι άνθρωποι απλοί καθημερινοί που τους συναντάμε στο δρόμο ακόμη και στη δουλειά μας. Πρόσωπα γνώριμα  που η προσωπικότητα τους καθορίστηκε μέσα από σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στις ζωές τους.

Είναι πράγματι δυνατός αυτός με τα φουσκωτά μπράτσα; Ο ναρκομανής είναι ο μόνος υπεύθυνος για την εξάρτησή του; Ο αλλοδαπός είναι ένας επικίνδυνος ξένος; Ο συγγενής έχει πάντα αγνές προθέσεις; Ο επιτυχημένος είναι και ευτυχισμένος;Ιστορίες που περνούν μέσα από το πάρκο της ζωής και σε δημόσια θέα ζητούν τη δεύτερη ματιά μας, την ανθρώπινη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

«Μετέωρο ταξίδι» της Στέλλας Ρωτού

Ιστορίες που εξελίσσονται με διαρκή εναλλαγή εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού. Όπου το φωτεινό εναλλάσσεται ακατάπαυστα με το σκοτεινό και περισσότερο με το γκρίζο, κάτω από τη σκέπη του οποίου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να εκδιπλωθούν πτυχές του συνειδητού και του ασυνείδητου κόσμου της αφηγήτριας, αμέσως ή εμμέσως, μέσω των δράσεων και των συμπεριφορών των κεντρικών προσώπων των ιστοριών της. Τα διηγήματα της Στέλλας Ρωτού κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

«Θα ξαναγίνει» του Μανόλη Νταγιαντά

Στη σειρά «Τα Ποιητικά» των εκδόσεων Γκοβόστη κυκλοφορεί η πρώτη ποιητική συλλογή του Μανόλη Νταγιαντά με τίτλο «Θα ξαναγίνει».
…μικρές εκρήξεις λουσμένες στο φως τα κορμιά τους κινούνται ήδη σε μια περιοχή του μέλλοντος μα τα κόκκαλα τους και το μεδούλι τους έρμαια του παρόντος κοκκινίζουν συνεχώς τις συνέπειες αυτού του έρωτα…

«Οι νέοι κανόνες του διαζυγίου» της Τζάκλιν Νιούμαν

Ο γάμος όπως τον γνωρίζουμε έχει αλλάξει, και το ίδιο έχει αλλάξει και το διαζύγιο. Οι γυναίκες βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους άντρες. Οι πατεράδες κερδίζουν διαμάχες για την επιμέλεια. Οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμοι. Σε αυτόν τον αξιοθαύμαστα εύστοχο και σαφή οδηγό, η κορυφαία δικηγόρος της Νέας Υόρκης σε θέματα διαζυγίου Τζάκλιν Νιούμαν μοιράζεται τα μυστικά της από τις άνω των δύο δεκαετιών δικαστικές διαμάχες.

Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να πάρετε διαζύγιο , να προστατέψετε τα οικονομικά σας και να καταλάβετε το μοίρασμα της περιουσίας ,να βρείτε τον σωστό δικηγόρο για τη δική σας περίπτωση ,να επιτύχετε το πλάνο που επιθυμείτε για την επιμέλεια των παιδιών και να τα καταφέρετε  να παραμείνετε υγιείς εν μέσω μιας περιόδου αναστάτωσης. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Τι σκέφτεσαι το έφηβο παιδί μου;» της Τάνιθ Κάρεϊ

Καθώς οι ορµόνες τρελαίνονται και το παιδί σας απαιτεί την ανεξαρτησία του, η καταιγίδα είναι έτοιµη να ξεσπάσει στην οικογένειά σας.Αυτό το πρακτικό βιβλίο µε συµβουλές και οδηγίες για την ανατροφή ενός παιδιού στην εφηβεία αναλύει χαρακτηριστικές συµπεριφορές και σας δείχνει πώς µπορείτε να ανταποκριθείτε ως γονείς – βραχυπρόθεσµα αλλά και µακροπρόθεσµα. Εξετάζοντας 100 διαφορετικά σενάρια, προτείνει τρόπους για να διαχειριστείτε ποικίλες καταστάσεις, από το τι να κάνετε όταν το παιδί σας σας χτυπάει κατάµουτρα την πόρτα του δωµατίου του µέχρι το πώς να αντιµετωπίσετε θέµατα όπως η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι παρέες, το σχολείο και το σεξ.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top