Διαδικτυακή συνάντηση με επαγγελματίες του χώρου της «ψηφιακής εποχής»

Ψηφιακά επαγγέλματα… Μάθε και ρώτα τους επαγγελματίες…

σεμινάριο

Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση στην οποια επαγγελματίες του χώρου της «ψηφιακής εποχής» θα μιλήσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μαθητών Λυκείου διοργανώνει το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Όσοι το παρακολουθήσουν θα μπορέσουν να μάθουν από πρώτο χέρι ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στα λεγόμενα «ψηφιακά επαγγέλματα», δηλαδή «αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις οδούς απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων απασχόλησης». Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπει τις συναντήσεις από κοντά αλλα το διαδίκτυο δίνει την δυνατότητα στα παιδια να μην μείνουν στο «σκοτάδι» και κυρίως να μη θαμπωθούν από τα φώτα της «βιτρίνας». Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος δημιουργεί προκλήσεις και ευκαιρίες μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και ανησυχίες, καθώς λόγω της ψηφιοποίησης οι ανάγκες των χώρων εργασίας μεταβάλλονται και εξελίσσονται ταχύτατα.

Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης: Online εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους

Η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα στην Ψηφιακή Εποχή του 21ου αιώνα» θα γίνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 (17:30-19:00) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης την διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, και με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής.

Υπεύθυνοι οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας είναι η κ. Παναγιώτα Αργύρη (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Δημοτικής Περιουσίας.

«Το δικό μας σινεμά» σε online streaming

Εισηγητές:

· Δεδούσης Γεώργιος, Καθηγητής Μοριακής Γενετικής – Διατροφογενετικής, Αντιπρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών

· Ασκούνης Δημήτριος, Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ

· Κατσούρος Βασίλειος, Διευθυντής Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά.

· Βιτάλης Στυλιανός, Μηχανικός Γεωπληροφορικής, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΤU Delft.

Για τη συμμετοχή χρειάζεται να συμπληρώσετε τη φόρμα : http://bit.ly/37HuVLL

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top