6ο Φεστιβάλ Δάσους: Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας

Με την υπογραφή του ΚΘΒΕ

6ο Φεστιβάλ Δάσους

Με επιτυχία συνεχίζεται και αυτό το καλοκαίρι για έκτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, με το κύρος και την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Τηρώντας πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές θεάτρου, και συναυλίες στα ανοιχτά θέατρα του Οργανισμού.
 

«Όμορφη Πόλη»: Η θρυλική παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου 2020

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου: «Μήδεια» του Μποστ / Θέατρο Γης 
4, 5, 6 Σεπτεμβρίου: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη / Θέατρο Δάσους 
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου: Αλκίνοος Ιωαννίδης / SOLO  -ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 / Θέατρο Γης 

«Μήδεια» του Μποστ

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Μουσική: Monika
Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» και «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», η θεατρική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό έργο και συγκεκριμένα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια».
Η παράσταση που έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος Μάκης Παπαδημητρίου!  

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος ηθοποιός συνεργάζεται με τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε ένα ισχυρό «πάντρεμα» με ένα έργο – πρόκληση κι έναν θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Άννα Κλάδη, Αναστασία Γεωργοπούλου. Γιάννης Μαθές: ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika!
Η παράσταση φιλοδοξεί, με τη σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Μουσικό Φεστιβάλ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη 

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Μετά την επιτυχία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στα Αρχαία Θέατρα Δίον και Φιλίππων, οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη και προσκαλούν τους θεατές σε ένα ταξίδι ψυχής. Το γέλιο και η συγκίνηση γίνονται ένα στο αριστοφανικό αριστούργημα, με τα πολυεπίπεδα πολιτικοκοινωνικά μηνύματα. 

Η παράσταση, που κέρδισε εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει στο Θέατρο Δάσους (4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου). Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Ταξιάρχης Χάνος, o Γιάννης Σαμψαλάκης και ο Χρήστος Στέργιογλου, πλαισιωμένοι από πολυπληθή θίασο ηθοποιών. 


 

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους.  Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας. Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα, σε μικρούς συναυλιακούς χώρους ή σε μεγάλα θέατρα. Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, την μαγεία της συνύπαρξης και την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, φωνή.
Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας
Φώτα: Κωνσταντίνος Αλεξίου
Παραγωγή: Roll Out Vision Services
Εκτέλεση παραγωγής: Αθύρ / Block33

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top