Τίτλοι τέλους για τον Peter Falk. Έφυγε σε ηλικία 83 ετών

Ο Columbo «έχασε» στην τελευταία αποστολή

Τίτλοι τέλους για τον Peter Falk. Έφυγε σε ηλικία 83 ετών

Ένας ηθοποιός που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία στην αμερικανική τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ο Peter Falk, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ο Falk έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, ερμηνεύοντας τον επιθεωρητή Columbo στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

Στο ρόλο του υποδυόταν ένα χαλαρό αλλά ιδιοφυή detective, ο οποίος έδειχνε πάντα λίγο μπερδεμένος και με ψεύτικη αφέλεια. Ο ήρωας του σίριαλ είχε διαβρωτικό χιούμορ, φορούσε σχεδόν πάντα ένα φθαρμένο μπεζ αδιάβροχο, κάπνιζε πούρο και έκανε συχνές αναφορές στη γυναίκα του. Με αυτόν τον τηλεοπτικό χαρακτήρα απογειώθηκε η καριέρα του Peter Falk.

Ο διάσημος ηθοποιός είχε γεννηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου του 1927 στη Νέα Υόρκη και προερχόταν από εβραϊκή οικογένεια με ρώσο πατέρα και τσέχα μητέρα. Σε ηλικία μόλις τριών, από ένα κακοήθη όγκο χάνει το ένα του μάτι, γεγονός που εξηγεί τη θλίψη την οποία είχε μερικές φορές στο βλέμμα του.

Το 1957 αρχίζει καριέρα ως ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά, ενώ αποκτά διασημότητα με την ταινία «Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ» του Φρανκ Κάπρα, που του εξασφάλισε το δεύτερό του Όσκαρ. Συνολικά έπαιξε σε εξήντα ταινίες, κυρίως του φίλου του Τζον Κασαβέτη: «Σύζυγοι» (1970), «Μια γυναίκα εξομολογείται» (1974) και «Ο παίκτης» του Ρόμπερτ Αλτμαν (1992).

Ωστόσο, από το 1968 και για 35 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένος στον Columbo. Το πρώτο επεισόδιο μάλιστα της σειράς, σκηνοθετεί ένας νεαρός άνδρας, ο 25χρονος τότε Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε το 2003 και είχε τον τίτλο «Ο Columbo σέρνει τον χορό». Εδώ και αρκετά χρόνια ο Peter Falk έπασχε από την νόσο του Αλτσχάϊμερ και έζησε υπό την κηδεμονία της δεύτερης συζύγου του, Σέρα Ντανίζ.

Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε το δίκτυο ABC, για τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top